'Turkebab' apgrozījums 'Positivus' skandāla dēļ jūlija beigās krities par 10–20%

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kebabu tirgotāja SIA "Turkebab" apgrozījums šī gada 30.nedēļā, salīdzinot ar iepriekšējām divām nedēļām, samazinājies par aptuveni 10-20%, apgalvoja "Turkebab" direktore Jeļena Uresina.

Viņa norādīja, ka tas ir saistīts gan ar informāciju medijos par saindēšanās gadījumiem festivālā "Positivus", gan arī karsto laiku, kas bija vērojams jūlija pēdējā nedēļā, no 23. līdz 29.jūlijam.

Uresina precizēja, ka saistībā ar "Positivus" un informāciju, kas sekoja pēc tā, apmeklētāju kritums bija vērojams jau pēc 22.jūlija. Savukārt dienās, kad bija īpaši karsts laiks, tika novērots lielāks apgrozījuma kritums.

"Iespējams, daudzi cilvēki izbrauca ārpus Rīgas," sacīja Uresina.

Apgrozījuma krituma svārstības 10-20% robežās Uresina skaidroja ar to, ka uzņēmuma apgrozījumam nav raksturīga sezonalitāte. Apgrozījums ir vienmērīgs visu gadu. Turklāt līdz atgadījuma ar "Positivus" festivāla apmeklētājiem, "Turkebab" nebija novērotas izteiktas svārstības apmeklētāju skaitā. Tendence bija kāpjoša.

Uresina atzina, ka negatīvās ziņas, visticamāk, skāra to apmeklētāju loku, kuri "Turkebab" iepriekš nebija apmeklējuši un tos, kuri vēl nav pastāvīgie apmeklētāji. Ja nebūtu vairāku gadu darba, iepriekšējas darbības pieredze un "Turkebab" lojālu klientu loks, situācija uzņēmumam būtu ļoti smaga.

Piesardzīgi var pieļaut, ka apgrozījums pēdējās dienās stabilizējies un atsācis lēnām kāpt, norādīja Uresina.

Runājot par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) piemēroto sodu 450 latu apmērā, Uresina sacīja, ka "Turkebab" vēl pagaidām nav izlēmuši, vai pārsūdzēs PVD piemēroto sodu. Viņa piebilda, ka lēmumu pārsūdzēt vai nepārsūdzēt vēl var pieņemt līdz 17.augustam. Turklāt pēdējos dokumentus, kas saistīti ar PVD un Slimību profilakses un kontroles centra izmeklēšanu, "Turkebab" saņēma 8.augustā.

Uresina norādīja, ka uzņēmums sadarbībā ar mikrobioloģijas, epidemioloģijas un pārtikas speciālistiem vēl veic šo izmeklēšanu un slēdzienu analīzi. Tiesa, viņa nevēlējās atklāt šo speciālistu vārdus.

Tāpat Uresina arī nevēlējās atklāt, no kuriem Latvijas uzņēmumiem "Turkebab" iegādājas gaļu produktu izstrādei. Viņa vien norādīja, ka vistas gaļa tiek pirkta no kāda uzņēmuma Rīgā, savukārt liellopa gaļa tiek iegādāta no kādas zemnieku saimniecības Jēkabpilī.

"Līdz šim uzskatījām, ka "Turkebab" kebabi ir garšīgākie Latvijā, bet tagad bez pārspīlējumiem varam teikt, ka "Turkebab" ir PVD pārbaudītākais kebabs Latvijā - tas arī būs kampaņas vēstījums, kura patlaban tiek izziņota, un sāksies nākamnedēļ," atklāja Uresina.

Jau ziņots, 3.augustā par izbraukuma tirdzniecības pārkāpumiem festivālā "Positivus", kā arī pārkāpumiem citos ražošanas cehos SIA "TurKebab" tiks piemērots 450 latu liels naudas sods.

"Par pārkāpumiem festivāla laikā uzņēmumam piemērots 250 latu sods. Maksimālais sods - 350 lati - nav piemērots, jo uzņēmums gan festivāla laikā, gan arī pēc tam darīja visu, lai konstatētos pārkāpumus novērstu un nepieļautu turpmākus draudus patērētāju veselībai. Papildu šim administratīvajam sodam PVD par SIA "TurKebab Doner Production" ražošanas cehā konstatētajiem pārkāpumiem ir piemērojis vēl 200 latu naudas sodu. Tas nozīmē, ka kopējā uzņēmumam piemērotā soda nauda ir 450 lati," sacīja PVD pārstāve.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "TurKebab" reģistrēta 2009.gadā. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder SIA "UrbanHouse", J.Uresinai, kā arī diviem Turcijas iedzīvotājiem - Osmanam Uresinam un Suatam Jurtseveram.

"TurKebab" apgrozījums pērn bija 323 075 lati, bet zaudējumi - 53 914 lati. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 247 487 latu apgrozījumu un 4540 latu zaudējumiem.


Написать комментарий