Līvāniem tiks piešķirti 4 miljoni latu – vairāku objektu un infrastruktūras sakārtošanai

foto livani.lv
foto livani.lv

Ceturtdien, 9.augustā, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Plānošanas un attīstības daļas vadītāja Gunta Ozoliņa piedalījās Koordinācijas padomes sēdē Rīgā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kur prezentēja Līvānu novada pašvaldības jaunos pilsētvides attīstības projektus. Visas idejas tika akceptētas, kā rezultātā Līvāniem būs piesaistīt finansējumu 4 miljonu latu apmērā vairāku nozīmīgu objektu un infrastruktūras sakārtošanai tuvāko 3 gadu laikā, informē Līvānu novada pašvaldība

Koordinācijas padomes sēdē lēma par virssaistību pārdali reģionālas nozīmes attīstības centru (pilsētu) projektiem par kopējo finansējumu 20 miljoniem latu (ar prioritāti Latgalei, tātad, Rēzeknei, Daugavpilij un Līvāniem).

Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai

Šīs projekta idejas īstenošanas rezultātā plānots rekonstruēt 15 Līvānu pilsētas ielas vai to posmus, atjaunot asfalta segumu pievadceļam uz Līvānu pilsētas industriālo zonu, uzbūvēt gājēju pārvadu pār dzelzceļu. Galvenais šo darbību mērķis ir veidot sakārtotu vidi un pārdomātu infrastruktūru, kas dos iespēju drošāk un ērtāk pārvietoties gan kājāmgājējiem, gan autovadītājiem, bet galvenais – uzlabos Līvānu industriālās zonas sasniedzamību. Kā zināms, šobrīd Līvānu novada pašvaldība nopietni strādā pie tā, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību novadā. Lai gan pašvaldībai ir ierobežotas iespējas ietekmēt šos procesus valsts līmenī, vairākas lietas tā var izdarīt, un viena no tām – sakārtot infrastruktūru atbilstoši uzņēmēju vajadzībām. Jau iepriekš ziņots par to, ka tuvākajos gados plānots sakārtot Līvānu industriālo zonu. Tieši šī iemesla dēļ tika paplašinātas pilsētas robežas, un industriālā zona iekļauta Līvānu pilsētas teritorijā, pretējā gadījumā, piemēram, no šīs programmas līdzekļiem to nevarētu finansēt. Projekta īstenošanas laiks – no 2013.gada janvāra līdz 2014.gada decembrim.

Līvānu novada pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana

Šīs projektu idejas ietvaros plānots siltināt un rekonstruēt divas pašvaldības ēkas, kā arī labiekārtot to teritoriju – pirmsskolas izglītības iestādei „Rūķīši” un Multifunkcionālajam jaunatnes centram (Bērnu un jauniešu centram). Bērnudārza „Rūķīši” iekštelpās 2008.gadā veikta renovācija, bet pati ēka un tās jumts nav renovēts jau vairākus gadu desmitus, sienās ir plaisas, kas rada lielus siltuma zudumus, arī apkārtējā teritorijā jāveic labiekārtošanas darbi – jāuzbūvē jauni celiņi, jāatjauno rotaļu laukumi, nojumes, jāiegādājas papildus inventārs un rotaļu aprīkojums. Savukārt Līvānu bērnu un jauniešu centrs šobrīd izvietots 3 ēkās, nav vienas noteiktas vietas, kas domāta tieši jauniešiem, kā arī brīvi pieejamas vietas jauniešu brīvā laika āra aktivitātēm. Projekta rezultātā plānots rekonstruēt un siltināt ēku Lāčplēša ielā 28 (līdzās „Runča” tirgum un Līvānu dzelzceļa stacijai), kā arī labiekārtot tās apkārtni. Tā kā paplašināsies telpas Lāčplēša ielas ēkā, bērnu un jauniešu centra ēku uzturēšanas izmaksas tiks optimizētas – notiks pāreja no trīs uz divām ēkām. Bērnudārza „Rūķīši” ēkas rekonstrukciju plānots pabeigt līdz 2013.gada augusta beigām, teritorijas labiekārtošanu – no 2013.gada aprīļa līdz augusta beigām, savukārt multifunkcionālā jaunatnes centra rekonstrukciju un apkārtnes labiekārtošanu - līdz 2013. gada oktobra beigām.

Līvānu novada pašvaldības ēku rekonstrukcija un energoefektivitātes paaugstināšana – 2.kārta

Jau projekta pirmajā kārtā Līvānu novadā siltinātas gandrīz visas Līvānu novada izglītības iestādes, pašvaldības ēka, bibliotēka. Otrajā kārtā plānots rekonstruēt un siltināt Līvānu 1.vidusskolas sporta zāli (vieglatlētikas angāru „Asote”) – līdz 2013.gada beigām, kā arī uzbūvēt autoostas uzgaidāmo telpu un labiekārtot autoostas teritoriju līdz 2013.gada augusta beigām.

Pašlaik tiek gatavoti visu minēto būvniecības objektu tehniskie projekti, notiek saskaņošana visos līmeņos. Projektu kopējās izmaksas ir 4 miljoni latu, no kuriem ERAF finansējums plānots 85% apmērā, bet pašvaldības – 15% apmērā.

Līvānu novada pašvaldības projekti tiks īstenoti Eiropas reģionālās attīstības fonda darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” prioritātes „Policentriska attīstība” aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros.


Написать комментарий