Par pagājušās sezonas Daugavpils teātra ienesīgākajām izrādēm atzītas „Dāmu paradīze” un „Kaķu nams”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Augusta sākumā Daugavpils teātrī ir sākusies aktīvā gatavošanās jaunajai sezonai – aktieru sastāvs ir aizņemts kārtējo pirmizrāžu sagatavošanās procesā, un notiek daudzi mēģinājumi.

Izdarot secinājumus par pagājušo sezonu, tika konstatēts, ka par mūsu teātra ienesīgākajām izrādēm kļuva bērnu izrāde pēc Samuila Maršaka pasakas motīviem „Kaķu nams” un spilgta muzikālā izrāde, kurā tika izmantota Raimonda Paula mūzika, - „Dāmu paradīze”. Kā arī izrāde „Kaķu nams” ir līdere pēc izrāžu skaita sezonas laikā un visapmeklētākā sezonas izrāde. Visbiežāk uz skatuves darbojās aktieri Egils Viļumovs un Inese Ivulāne.

Saskaņā ar tradīciju Latvijas Teātra darbinieku savienība vasaras sākumā izvirza kandidātus prēmijai „Spēlmaņu nakts”, kas ir sava veida Latvijas „Oskars” valsts teātru vidū. 18 nominācijās tiek nosaukti labākie aktieri un labākās aktrises, labākie režisori, kostīmu mākslinieki, labākās izrādes utt.

Šogad no Daugavpils teātra šajā prestižajā prēmijā bija nominēta tikai viena kandidāte – horeogrāfe Irina Saveļjeva par darbu mūziklā „Dāmu paradīze”.

Pēc mūsu teātra vadītāja Oļega Šapošņikova domām, Latvijas teātriem ir jāpanāk tiesības pašiem izvirzīt aktierus prēmijai „Spēlmaņu nakts”. „Bez šaubām, ka jāuzvar ir pašam labākajām, bet nedrīkstēja ignorēt mūsu panākumus un nepamanīt mūs, it īpaši pēc veiksmīgās pagājušās sezonas. Mēs nepretendējam uz to, lai obligāti tiktu apbalvoti, taču mēs tikām it kā izsvītroti no šīm sacensībām, un tas ir nepatīkami.

Joprojām pastāv tendence nepievērst uzmanību Daugavpils teātrim, un tajā es saskatu politisku jautājumu. Kādam ir ļoti izdevīgi dalīt Latviju uz divām daļām – pārtikušu un provinciālo, nabago. Mēs tam nepiekrītam un stāsimies pretī”, - pastāstīja Oļegs Šapošņikovs.

Tieši tāpēc teātris katrā prēmijas nominācijā izvirzīja savus kandidātus. Labāko aktiera un aktrises nominācijā pretendē Karina Lučiņina un Egils Viļumovs („Dāmu paradīze”), kā arī Maija Korkliša par darbu izrādē latgaliešu valodā „Rūžys byudu golūs”.

Par otrā plāna labākajiem aktieriem piedāvā „Dāmu paradīzes” aktierus Aldu Krastiņu un Ivaru Brakovski. Nominācijā „Labākais režisors” tiek izvirzīti Oļegs Šapošņikovs („Dāmu paradīze”) un lietuvietis Rolandas Atkočunas („Mīļās draudzenītes”).

Labākās muzikālās izrādes nominācijā tiek piedāvāts mūzikls „Dāmu paradīze” (režisors Oļegs Šapošņikovs). Labākās bērnu izrādes nominācijā pretendē režisora Viktora Jansona izrāde „Pauks un Šmauks”. Par „Labāko izrādi latgaliešu valodā” tiek uzskatīta „Rūžys byudu golūs” (režisori Pēteris Krilovs un Anita Sproģe).


Написать комментарий