Koļerova un Pavlovska privātā vizīte Daugavpilī pārvērtās par starpvalstu skandālu 14

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējo dienu laikā presē tiek aktīvi apspriesta informācija par to, ka divi Krievijas Federācijas prezidenta padomnieki tika iekļauti „melnajā sarakstā” par it kā pretvalstisku darbību attiecībā uz Latviju.

Modestu Koļerovu un Igoru Pavlovski Jeļena un Aleksandrs Kuranovi bija uzaicinājuši uz Pilsētas svētkiem. Tā bija privātvizīte, kuras ietvaros notika dažas tikšanās.

Modests Koļerovs jūnijā bija atbraucis uz Daugavpili. Vai jums ir zināms viņa vizītes mērķis?

Modests Koļerovs un Igors Pavlovskis apmeklēja Daugavpili, saņemot mūsu uzaicinājumu. Tā bija privātā vizīte, kas tika apvienota ar grāmatas prezentāciju, kura nākamajā dienā bija paredzēta Rīgā.

Kā arī ir informācija par to, ka viņi bija atbraukuši ar mērķi nostiprināt informācijas platformu pirms pašvaldības vēlēšanām?

Jā, tas man patika vislabāk. Pats interesantākais ir tas, ka mēs par to pat nerunājām. Vienīgais dažos vārdos apspriedām partijas TB/LNNK aktivitāti, tās kontaktus ar Latgales sabiedriskajām organizācijām un vēlmi paplašināt savu ietekmi. Attiecībā uz Krievijas interesi par Latviju, Modests Koļerovs atbildēja viennozīmīgi: „Intereses nav. Jums nav ne resursu, ne ražošanas, ne cilvēku. Krievijai šobrīd ir citas prioritātes. Turklāt, esam ieinteresēti ES stabilitātē, jo Krievijai ir nepieciešams aktīvs tirgus un stiprs partneris”.

Vai esat runājuši par Latgales autonomiju?

Vai jūs jokojat? Kāda Latgales autonomija. Tās nav tēmas, ar kurām nodarbojas Koļerovs, no otrās puses – kā jūs to iedomājaties no juridiskā un tehniskā aspekta. Latgalē dzīvo ne tikai krievu tautības cilvēki, tas ir daudzu nacionalitāšu reģions, un tāpēc pievienot to kādam ir pārāk problemātiski. Šādu tēmu apspriešana ir laika tērēšana, vienīgais, ja kāds vēlētos iebiedēt cilvēkus ar kādiem neesošiem draudiem.

Bet jūs taču tikāties ar Daugavpils domes deputātiem.

Jā, tikāmies. Bet tikšanās plānā, kuru sastādījām Koļerovam un Pavlovskim, tikšanās ar deputātiem bija 3.vietā. Galvenais, kas interesēja Modestu Koļerovu, bija tikšanās ar Daugavpils poļu biedrības vadītāju Rišardu Stankeviču. Polija ļoti labi sadarbojas ar tautiešiem, un šis jautājums interesēja M.Koļerovu. Viņš vairākkārt kritizēja bijušo prezidentu Medvedevu par likumu attiecībā uz tautiešiem, kas deva iespēju uzdzīvoties „profesionālajiem krieviem”, bet tautiešiem labuma no tā nebija. Kā arī viņš runāja par pārcelšanas uz Krieviju programmas nepilnībām. Saruna ar R.Stankeviču bija laba iespēja pārņemt pieredzi, lai vēlāk to izmantotu attiecībā uz Krievijas tautiešiem.

Attiecībā uz tikšanos ar deputātiem, šis jautājums bija atstāts uz mūsu ieskatiem. Tāpēc mēs sarunājām tikšanos ar diviem vicemēriem un Daugavpils mēru. Taču sakarā ar to, ka vizīte notika Pilsētas dienu laikā mērs nevarēja viņus pieņemt.

Par ko tika runāts šajā tikšanās?

Tikai ne par politiku. Koļerovu interesējošā pamattēma bija dzelzceļa attīstība. Pēc Koļerova domām, Daugavpils lidostas projekts, kuru mēģina realizēt jau 8 gadus, ir utopiskā ideja, pat neskatoties uz to, ka mūsu pilsētas vadība dara visu iespējamo, lai ideja tiktu attīstīta un īstenota. Tajā pašā laikā mums ir labi attīstīts dzelzceļš, kuru varētu izmantot Daugavpils interesēs. Runa bija par ātrvilcieniem SapSan, kas ļauj ātri pārvarēt attālumus. Viņaprāt, ar dzelzceļa palīdzību varētu savienot Maskavu – Daugavpili – Poliju – Vāciju.
Vispār šī ideja nav bez pamata, jo saskaņā ar pēdējiem datiem lielākais tūristu skaits Daugavpilī ir no Krievijas, nevis no tuvākās Lietuvas vai Polijas.
Dzelzceļa attīstība palīdzētu arī mūsu dzelzceļa koledžai, kas gatavo speciālistus šajā nozarē.
Manuprāt, Polija un Vācija arī neatteiktos no krievu tūristiem, kuri ceļojot tērē diezgan daudz naudas. Diemžēl Latvija tajā saskata valsts ekonomikas apdraudējumu.

Ko vēl jūs apmeklējāt?

Būtu neloģiski neapmeklēt Krievijas konsulātu. Tās bija vispārējās sarunas, kā šādos gadījumos tas notiek.

Un tālāk?

Vēlāk bija pastaiga pa pilsētu. Modests Koļerovs atzīmēja mūsu pilsētas skaistumu un norādīja, ka mēs (pilsētnieki) esam malači, ka, neskatoties uz mazu iedzīvotāju skaitu, spējam attīstīties. Pa ceļam apmeklējām dažas grāmatnīcas, kur viņš iepirkās, izpildot tūrista pienākumu un papildinot pilsētas budžetu.
Viss bija garlaicīgi no politikas viedokļa, īstenībā, nebija nekādu citu tikšanos, kontaktu ar presi, izņemot vienu plašsaziņas līdzekļi, bet tas bija nākamajā dienā.

Kāpēc jūs nolēmāt par to pastāstīt, var būt tā ir vēlēšanās nodrošināties sakarā ar pēdējā laikā notiekošo?

Nē, tas nav bailes. Pirmoreiz domas par to man radās jūnijā, kad izlasīju informāciju par viņu vēlmi ietekmēt pašvaldības vēlēšanās un par to, ka viņi bija apmeklējuši arī Līvānus. Tad nolēmu neiejaukties, lai paši sevi biedē. Bet tagad redzu, ka viss ir pavērsies pavisam savādāk un cilvēki, kuri bija atbraukuši apskatīt Daugavpili, tiek apsūdzēti pretvalstiskajās darbībās, tas ir prātam neaptverami. Galvenais, ka kompetentie orgāni neuzskatīja par nepieciešamo uzzināt no pirmavota, ar ko šeit nodarbojās M.Koļerovs un I.Pavlovskis. Šajā sakarā var izdarīt secinājumu, ka daudz vienkāršāk ir izdomāt problēmu, pamatojoties uz bailēm pārvērst to par šķietamajiem draudiem un pasniegt to kā cīņu ar valsts ienaidniekiem. Jautājums ir, kam tas ir vajadzīgs un kam tika uzkāpts uz varžacīm.


Написать комментарий

Vispaar jau Latvijaa dziiivojoshiem ljautinjiem vajadzeetu zinaat, ka vismaz Latvijaa orgaani atrodas g.k. veederaa, nu, protams, lielaakais orgaans ir aada, kas ir ap vederu un arii rokaam un kaajam utt, bet neviens no shiem orgaaniem nav kompetents par aarvalstnieku ielaishanu vai neielaishanu valstii. Jaa, Krievijaa ir arii citi orgaani, bet LV shaadus orgaanus sauc par iestaadeem, instituucijaam utt. Nu tas taa - informaacijai cilveekam, kas it kaa dziivo LV.

Jā, un tiem, kas dzīvo LV vajadzētu arī zināt, ka "gorod" latviski ir pilsēta un to arī ievērot.

Politikā melo visi.

Par ko tika runāts šajā tikšanās?

Cik balti un pūkaini....

Autorei būtu jāpaskatās uz dzelzceļu karti šai reģionā lai nerunātu muļķības.
Nevar aizbraukt caur Daugavpili pat no Maskavas, par Pēterburgu nemaz nerunājot.
Šie ir skaidri redami meli.
Vai ir arī citi, nezinu

plašs darba lauks DP un SAB :D

Ja godigi man uz to Daugavpili uzplaut manis pec vinu , lai ado krievijai 100 tukstosi urlu krievu bus mazak

Un vel neapmierinatie krievi nep[atik te dzivot braucat uz krieviju tur jums zelta dziove garanteta

Laika vecis: Autorei būtu jāpaskatās uz dzelzceļu karti šai reģionā lai nerunātu muļķības.

V sov vremja shel prjamoj poezd cherez Daugavpils v Moskvu

Raksta autoram derētu pamācīties gramatiku-tādas kļūdas sen nebija redzētas, bet par saturu runājot, melnie darbi turpinās un vajadzētu vairāk uzmanības pievērst šiem ārvalstu darbonīšiempārāk daudz viņu saradušies un pārāk aktīvi palikuši-tā ir jaukšanās neatkarīgas valsts dzīvē.Vai tai meitenei patīk va ne, bet viņa dzīvo Latvijā-būtu tā kā pienākums izrādīt cieņu pret šo valsti, kas te ļauj dzīvot, bet nevis kaut ko perināt.Nevienam na dotas tiesības sprist, kur Latgalei jābūt -ta vispār ir absurds, ka kāds eksemplārs sāks plānot, a avrbūt es te atbraukšu un izdomāšu, ka kādu pilsēteli krievijai piespert klāt. Krieviem ir tāds vārds nahaļnij- precīzi teikts par šitiem darboņiem.

bet kremlis izmanto jebkuru iemeslu -lai skaldītu un valdītu !
Un ja man kāds mēģinās iestštīt ko citu >tad tie ir pliki meli !

Vai jūs jokojat? Kāda Latgales autonomija. Tās nav tēmas, ar kurām nodarbojas Koļerovs, no otrās puses – kā jūs to iedomājaties no juridiskā un tehniskā aspekta. Latgalē dzīvo ne tikai krievu tautības cilvēki, tas ir daudzu
.....
Kāds sakars utopiskajai autonomijai ar krieviem?

Написать комментарий