'Audi' atpakaļskata spoguļa vietā izmantos ekrānu un videokameru 1

publicitātes foto
publicitātes foto

Elektriskais superauto "Audi R8 e-tron" atpakaļskata spoguļa vietā izmantos krāsainu šķidro kristālu ekrānu un videokameru. Līdzīgs risinājums aizmugurējā vējstikla neesamības dēļ tika izmantots arī "Audi R18" sacīkšu spēkratiem Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

"Audi R8 e-tron" sērijveida versijā atpakaļskata spoguļa vietā būs uzstādīts 7,7 collu AMOLED ekrāns, ko izstrādājusi dienvidkorejiešu kompānija "Samsung". Šajā ekrānā varēs redzēt attēlu, ko uzņem aizmugurē uz jumta novietotā nelielā videokamera, kuras aizsargstikliņš tiek apsildīts, lai tas ziemā neaizsaltu.

Kā norāda "Audi", šī videokamera nodrošina daudz lielāku skatu leņķi nekā tradicionālais atpakaļskata spogulis. Tāpat uz šī ekrāna varēs demonstrēt navigācijas sistēmas informāciju. Vajadzības gadījumā autovadītājs varēs atslēgt kā kameru, tā arī pašu ekrānu.

Jau ziņots, ka "Audi R8 e-tron" būs aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas kopumā attīsta 308 ZS jaudu un 820 Nm griezes momentu. Līdz 100 km/h elektriskais superauto paātrināsies 4,6 sekundēs un maksimāli sasniegs 200 km/h. Tirdzniecībā "Audi R8 e-tron" nonāks vēl līdz šāgada beigām.


Написать комментарий

lol, kāds tam sakars ar daugavpili?