Pusgada laikā Daugavpilī ražotās produkcijas apjoms ir pieaudzis, bezdarba līmenis – samazinājies

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar Daugavpils pašvaldības veikto 2012.gada pirmā pusgada ekonomisko radītāju analīzi, ražotās produkcijas apjoms pilsētas ražošanas uzņēmumos salīdzinājumā ar to pašu 2011.gada periodu, ir palielinājies par 18% un sastāda 84,07 miljonus latu.

Veiksmīgākā ir bijusī pārtikas, būvmateriālu, kabeļu savienojumu ražošana, kā arī dzelzceļa ritošā sastāva remonts.

Nopietns kritums ir vērojams vietējā šūšanas nozarē, kur produkcijas apjoms sastāda tikai 64%, nozarē strādājošo skaits gandrīz nav mainījies un sastāda nedaudz vairāk par 6 500 cilvēkiem.

Diezgan sarežģīta situācija šobrīd ir izveidojusies būvniecībā – būvdarbu apjoms sastāda tikai 88% no pagājušā gada apjoma un nozarē strādājošo cilvēku skaits ir būtiski samazinājies. Saskaņā ar pašvaldības datiem, pilsētas būvniecībā strādā 986 cilvēki.
 
Laikam vienīgā nozare, kas Daugavpilī darbojas diezgan stabili, ir dzelzceļš. Nozares darbinieku skaits – nedaudz vairāk par 1 000 cilvēku – nemainās jau vairāku gadu garumā. Ar katru gadu samazinās iekrauto un izkrauto vagonu skaits, taču palielinās vagonu apgrozījums, jo dzelzceļa transports kļūst par lielu eksportētājvalstu tranzīta transportu. Savukārt vietējie uzņēmumi savu produkciju ved ar autotransporta palīdzību.

Kā vēl vienu pozitīvu aspektu var minēt, ka Daugavpilī bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 1 700 cilvēkiem, tas nozīmē, ka bezdarba līmenis ir samazinājies līdz 11,6%. Pagājušajā gadā tas sastādīja 12,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita.


Написать комментарий