Daugavpils skolēniem domātās atlaides braukšanai: Ināra Ostrovska nobalsoja „pret” 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 9.augustā, Daugavpils domes sēdē deputāti diskutēja par bezmaksas braukšanas pilsētas sabiedriskajā transportā piešķiršanu pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēniem.

Saskaņā ar grozījumiem, Daugavpils 1.-12.klašu skolēniem mācību gada laikā būs iespēja bezmaksas izmantot vienu iepriekš izvēlēto autobusa vai tramvaja maršrutu. Grozījumi paredz arī 50% atlaidi arodskolu audzēkņiem.

Ar pieņemto augstākminēto lēmumu ir neapmierināta Domes deputāte Ināra Ostrovska. Iepriekšējās Domes komiteju sēdēs Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore pārmeta pilsētas varas orgāniem arodskolu audzēkņu diskrimināciju, paziņojot, ka viņi ir tādi paši bērni, kuri ne tikai mācās, bet arī iegūst profesiju. Turklāt daudzi no viņiem nāk no maznodrošinātajām ģimenēm.

Šodienas sēdei Ostrovskas kundze bija sagatavojusi rakstveida priekšlikumu, kas paredz bezmaksas braukšanu, izmantojot vienu sabiedriskā transporta veidu, arī pilsētas arodskolu audzēkņiem.

Viņa pastāstīja žurnālistiem, ka profesionālo izglītību Daugavpilī iegūst 3 000 jauniešu vecumā no 15 līdz 20 un vairāk gadiem, bet deklarēti pilsētā ir tikai nedaudz vairāk par 1 000 cilvēku. „Saskaņā ar dokumentiem, 9 000 pilsētas skolēnu bezmaksas braukšanai tiek plānots iztērēt 135 000 latus, bet tūkstošs arodskolas audzēkņu atlaidēm – 110 000 latus. Laikam deputāti nepārbaudīja ciparus, tāpēc šis jautājums netika apspriests.

Mēs dāsni dalām naudu pa labi un pa kreisi, pilsētai ir parāds 70 miljoni latu, tāpēc 1 000 jauniešiem, kuri nav aizbraukuši uz ārzemēm, bezmaksas braukšanas piešķiršana ļoti palīdzētu un tas būtu labs žests no vadības puses”, - ir pārliecināta Ināra Ostrovska.

Pirmais vicemērs Vitālijs Aarevičs uzskata, ka sabiedrisko transportu izmanto nevis 9 000 skolēnu, bet aptuveni 5 000 cilvēku. Turklāt atlaižu braucienu izdevumi tiek rēķināti gada pēdējiem četriem mēnešiem, tas nozīmē, ka, lai apmaksātu skolēnu braukšanu līdz decembrim nepieciešami gandrīz 54 000 latu, arodskolu audzēkņu braukšanu – aptuveni 49 000 latu. „Ostrovskas kundzes nosauktie cipari neatbilst īstenībai. Kā arī viņa aizmirsa par Eiropas stipendiju 35 latu apmērā, kas ir paredzēta arodskolu studentiem”, - paziņoja Azareviča kungs.

Uz Ivara Šķinča jautājumu, kāpēc deputāte necīnās par atlaidēm, kas būtu domātas augstskolu studentiem, Ināra Ostrovska atbildēja, ka viņi jau ir pieaugušie cilvēki.
Tomēr deputātes Ostrovskas iniciatīva netika atbalstīta, un viņa vienīgā nobalsoja „pret” minēto lēmumu.


Написать комментарий