Viedoklis: Koļerovs un Pavlovskis ir kārtējais trieciens Latvijas demokrātijai 18

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nevaru teikt, ka Modesta Koļerova un Igora Pavlovska iekļaušana Latvijas „melnajā sarakstā” kļuva par pārsteigumu. Jo Koļerova teiktais nevar patikt mūsu varas orgāniem. Viņiem nepatīk Krievijas sabiedrisko darbinieku, politiķu, krievu pilsoņu teiktā patiesība.

Mūsu varas orgāni gatavi kaunināt „kulturālus” angļus, kuri brauc Latvijā, lai pie Mildas nokārtotu dabiskās vajadzības. Vai arī ir spējīgi nepiekrist amerikāņu žurnālistiem, nosaucot izteikumus par mūsu sasniegumiem cīņā ar krīzi par viedokļa brīvību. Taču nevienu no viņiem nepasludināja par „personu non grata”. Netika izteikta neapmierinātība ar Latvijas bijušā prezidenta Guntara Ulmaņa izteikumiem par to, ka viņš ir vīlies Latvijas iestāšanās ES un NATO, norādījis, ka Latvija šobrīd nav savu darbu pilnvērtīgā saimniece. Tiesa, mūs jau sen nepārsteidz dubultie standarti, kas ir pieņemti mūsu valstī. Kāpēc Koļerovs un Pavlovskis tika iekļauti Latvijai nevēlamo personu sarakstā?

Koļerovs uzskata, ka Dzintara partija kļūs par līderi

Koļerovs prognozē, ka nacionālā apvienība un tās vadītājs Raivis Dzintars nākamajās vēlēšanās saņems 20%. Par to nešaubās arī pats R.Dzintars, kurš sniedza komentāru portālam Gorod.lv
Atcerēsimies vēsturi, Hitlers Vācijā nāca pie varas valsts ekonomiskās krīzes laikā. Bet viņš nesolīja cilvēkiem labāko dzīvi, viņš runāja par nācijas pašapziņu, stingri noteica valsts ienaidniekus, uzspieda cilvēkiem upura lomu. Un ar šāda veida idejām gāja iekarot pasauli. Tas jums neko neatgādina?

Vai Latvija cenšas paspēt uz bezdibenī kritušo vilcienu?

Koļerovs izteica viedokli, ka Latvija tiecas uz eiro zonu, vēloties paspēt uz bezdibenī kritušā vilciena pēdējo vagonu. Par to runā Eiropas un pasaules vadošie ekonomisti, prognozējot ES sabrukumu. Soross Eiropas Savienībai atvēlēja 3 mēnešus. Stiprā Lielbritānija vēlas pamest Eiropas Savienību, var apdomāties arī Vācija, kad tai apnīks nodrošināt liekēžus. Taču nav dzirdēts, ka mūsu valsts vīri teiktu kaut vārdu, ka šie kungi cenšas kaitēt mūsu valsts ekonomikai. Savulaik Dmitrijs Smirnovs tika apcietināts uz dažām dienām par izteikumiem par devalvāciju un krīzi, un Latvijas pilsoņi nedrīkstēja skaļi izteikt šo vārdu, acīmredzot, lai nepiesauktu Krīzi. Un tomēr tā notika. Bet Smirnovam neviens pat neatvainojās. Kriminal.lv Smirnovs bija teicis: “Mani ielika cietumā tikai tāpēc, ka es uzdrošinājos pateikt to, par ko citi klusēja. Šajā gadījumā bija jāsoda valsts struktūras represīvā uzvedība. Ja cilvēkiem nav tiesību kritizēt valdošos politiķus, mēs varam atgriezties pie autoritātā režīmā”.

No Latvijas neizbrauc! Vai no Latvijas neizbrauc?

Ak, šausmas, Koļerovs teica, ka Latvijā tiek vērojama masveida migrācija un pēc 10 gadiem šeit nerunās ne latviski, ne krieviski. Minēšu Aivaru Lembergu, kurš pirms dažām dienām teica to pašu. Vai tā nav taisnība, vai Rinkēvičs un Dombrovskis uzskata, ka mūsu cilvēki noticēja pasakai par nedaudz vairāk nekā 2 miljonu iedzīvotāju skaitu Latvijā. Pirms dažām nedēļām esmu bijusi Rīgā, nolēmu, ka tauta ir izmirusi. Ejot pa pilsētas centru, pamanīju, ka Brīvības ielā gandrīz nav satiksmes. Kāds paziņa teica, ka pirms 3 nedēļām brīvi pagriezās pilsētas centrālajā ielā.
Cits paziņa - latvietis, kurš nesen bija par Latvijas kapitālistisko nākotni, šobrīd meklē iemeslu, lai nebrauktu prom. Daudzi cilvēku mūsu valstī izjūt to pašu – totālo melu un bezcerības sajūtu.

Nedrīkst runāt par krievu valodu...

Koļerovam atcerējās arī izteikumu par to, ka atsevišķos Latvijas reģionos krievu valodai varētu piešķirt reģionālās valodas statusu. Tas liecina, ka referendumā par to nobalsojuši 273 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju arī ir nevēlamās personas. Taču viņi to neslēpj. Tad kam ir nepieciešamas šīs spēlītes ar Latvijas iedzīvotāju skaitu. Ak, jā, aizmirsu, ka Eiropa iedala naudu, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu. Kungi ir klasikas – Gogoļa un viņa darba "Mirušās dvēseles" – cienītāji.

Trusis cepurē...

Minēsim lēmuma pamatiemeslu – „TV Centrs” fonds „Vēsturiskā atmiņa” un „Regnums” aktīvi strādāja pie tā, lai Visaginas AES būvniecības projektu parādītu negatīvajā gaismā – tā tiek runāts aģentūras LETA ziņojumā.
Dīvaini, ka portālu Gorod.lv tajā neiesaistīja un neapsūdzēja līdzdalībā. Izrādās, ka savas pilsoņa pozīcijas izteikšana, pamatojoties uz dažādu cilvēku viedokļiem, ir kaitēšana valsts vienotībai. Ar šādu pieeju var izformēt arī Daugavpils pilsētas un novada domes, jo arī tu bija tie, kas nepiekrita Visaginas AES būvniecībai. Laikam grūti saprast, ka mūsu pilsētnieki nevēlas kļūt par manipulatoru ķīlniekiem, kuri vēlas saņemt labumus, neievērojot cilvēku intereses. Pavļuta kungs, atbildot uz žurnālista jautājumu par labumiem, kurus saņems Latgales reģions, atbildēja: „Tas ir izdevīgi „Latvenergo”, kas varēs ieguldīt naudu savā attīstībā. Tas ir vienīgais 30 km zonas iedzīvotāju labums”. Neviens neteica, ka cilvēkiem tiks nodrošinātas zemākas cenas vai ka „Latvenergo” nekļūs par privātuzņēmumu. Visā pasaulē 30 km zonā no AES dzīvojošie cilvēki saņem atvieglojumus par elektroenerģiju, kas ļauj attīstīties reģiona uzņēmumiem. Mūsu varas orgāniem tas nav izdevīgi. Jo šodien tu esi pie varas, bet, kas būs rīt, neviens nezina. Bet nepieciešamais ķeksītis jāieliek jau šodien, lai pēc tam atrunātos: „Es neesmu vainīga, viņš pats atnāca!”. Šādā veidā jau esam ieguldījuši naudu gadsimta būvniecībā – nacionālajā bibliotēkā, kur jau ir paredzēta vieta amerikāņu zālei.
Mums ne tikai nesola ekonomiskos labumus, bet cilvēkiem rodas arī veselības problēmas – vairogdziedzera un vēža slimības. Informācija par onkoloģiskajām slimībām pēdējo 10 gadu laikā liecina, ka Latvija ir kuņģa, zarnu trakta, elpošanas orgānu, sieviešu orgānu vēža slimību un dzemdību patoloģiju līdere. Viens no sieviešu orgānu onkoloģisko slimību iemesliem ir radiācija. Žēl, ka neviens nesaista Ignalinu un vēzi.
Kas ir Visaginas AES, kurā mūsu politiķi gatavi ieguldīt miljardu eiro? Tās ir lielas iespējas un lieli dividendi, bet kā ir ar cilvēkiem?.. kāds cilvēkiem ar to ir sakars.

Pieliksim punktu.

Iekļaujot Krievijas pilsoņus „melnajā sarakstā”, Latvija parādīja savu īsto seju. Ja kāds vēlas ietekmēt cilvēku domas, viņam nav nepieciešams šķērsot robežas, taču cilvēki, kuri pieņēma minēto lēmumu, laikam par to nezina. Un ja Modesta Koļerova – KF prezidenta Pirmās klases padomnieka – un Igora Pavlovska – KF prezidenta trešās klases padomnieka vārdi līdz šim visiem nebija zināmi, tad pateicoties Rinkēvičam un Ko šos vārdus tagad pazīst plašs iedzīvotāju loks. Jo ne katru dienu valstu pārstāvji, kā teica M.Koļerovs, „demonstrē savu nekompetenci, ticot neapšaubāmajiem meliem”.

09.08.2012 , 16:20

Jeļena Kuranova , GOROD


Написать комментарий

Pirmkārt, Latvijā, pirms nav likvidētas okupācijas, kolonizācijas, rusifikācijas sekas, vispār tāda īsta demokrātija nemaz nav iespējama.

pilnigi piekritu Kuranovas k-dzes teiktajam

Cienītā kundze, tas nav viedpoklis, tas ir murgs

Diezgan sekls un tendenciozs raksts. Lielu daļu viņas minēto "faktu" var elementāri atspēkot:)

Diez cik viņai par šo murgu izplatīšanu krievija maksā?

Gunārs.

Skuķīt,ja Latvijā ir tik slikti, KO JŪS VĒL ŠEIT DARĀT !!

Paldies par smieklīgo rakstu, ir gan pārsteigums lasīt Kremļa propogandu latviešu valodā, bet tik un tā - interesanti. Ak, tā bija propoganda netīšām? Aiz nezināšanas? Aiz analītiskās domāšanas trūkuma? Tas nemazina autores atbildību par to. Tas nemaina faktu, ka raksts ir tendenciozs, tukšs, bez neviena fakta (starp apgalvojumu un faktu ir liela atšķirība. Piemēram, man viens paziņa teica, ka zem viņa gultas dzīvo marsieši. Tātad, tur dzīvo marsieši! Un Rīgā nujau dzīvo tikai 4890 iedzīvotāji! Jo viena tante man teica!) un visādi citādi lieks. Aptuvenu, izplūdušu, nekonkrētu, nepārbaudāmu, nepierādāmu un pro-Kremļa faktu selekcija un tendencioza faktu interpretācija tieši ir tas, kāpēc Kolerovs, Pavlovskis un pārējie Kremļa viedokļu bīdītāji ir tik bīstami Latvijas demokrātijai - un viņi turpinās būt bīstami, kamēr atradīsies Kuranovas, kuras ar kāri noticēs katram viņu stāstiņam. Pie velna analītiku, skepsi, veselo saprātu, racionālismu un pierādījumus - galvenais ir skaists, pareizs, emocionāls stāsts. Vai ne?

Vispār jau demokrātija nav visatļautība... Un domāju, ka pasaulē nav daudz valstu kā Latvija, kur visādi pamatnāciju, tās tradīcijas un vērtības "apliekoši" sveštautieši, var ilgstoši uzturēties, iegūt pilsonību utt. Ja vēlaties aplūkot tiešām "iedragātu" demokrātiju, daudz veiksmīgāks piemērs ir Baltkrievija, Krievija, kur opozīcijas pārstāvji tiek regulāri arestēti un apsūdzēti visās iespējamās ļaundarībās. Kaut vai pēdējais gadījums ar Pussy Riot, kur meiteņu aicinājums pret Putinu baznīcā tiek traktēts kā reliģiskā naida kurināšana. Vai Putins jau būtu Dievs? Šis raksts ir kārtējās "pareizajā" garā un idejās audzinātās Latvijkas uzd---iens Latvijai.

Anonīms: Vispār jau demokrātija nav visatļautība... Un domāju, ka pasaulē nav daudz valstu kā Latvija, kur visādi pamatnāciju, tās tradīcijas un vērtības "apliekoši" sveštautieši, var ilgstoši uzturēties, iegūt pilsonību utt. Ja vēlaties aplūkot tiešām "iedragātu" demokrātiju, daudz veiksmīgāks piemērs ir Baltkrievija, Krievija, kur opozīcijas pārstāvji tiek regulāri arestēti un apsūdzēti visās iespējamās ļaundarībās. Kaut vai pēdējais gadījums ar Pussy Riot, kur meiteņu aicinājums pret Putinu baznīcā tiek traktēts kā reliģiskā naida kurināšana. Vai Putins jau būtu Dievs? Šis raksts ir kārtējās "pareizajā" garā un idejās audzinātās Latvijkas uzd---iens Latvijai.

Защищая этих девиц вы показываете свое бескультурье и безграмотность. Это не путинский храм, это божий храм и люди приходят туда молиться. А ваши либеральные американские штучки уберите себе в одно место. Если у вас нет духовности и порядочности, лучше не выставляйте это на показ. А вы устройте какие-нибудь акции здесь и посмотрим как быстро вас повяжут. У вас, видно, память короткая. Единственная акция, состоявшаяся в Латвии привела к тому, что осудили несколько человек. Говорите сажают в России? Фамилии напишите. У нас вон Лембергса тоже сколько лет пытаются пасадить. Наверно недемократично поступают.

Aha, Pussy Riot to tik vien darīja kā reliģiju gānīja :D. Vai nu lasītprasmes vai domātprasmes - bet kaut kā tev trūkst. Paziņot, ka POLITISKS protests tikai tāpēc, ka notiek kaut kādā konkrētā ēkā vairs nav POLITISKS protests ir tieši tas pats, kas aizbāzt ausis un skaļi aurot "Neko nedzirdu, neko nezinu, Kremlim vienmēr ir taisnība, tagad lieciet man mieru ar to savu sasodīto realitāti!". Protams, protams.. pielūgt Putinu redz ir kultūras pazīme! Un nepielūgt Putinu ir KRIMINĀLNOZIEGUMS! :D Kas tālāk? Cik vēl zemāk kritīsi? Nujau korumpantus tu attaisno (Lembergu salīdzināt ar politisko opozicionāru, pēc tam, kad viņa kabatassulaiņi, tfu..kabataspartija ir bijusi valdībā tik daudzus gadus, nu tur vajag bezkaunību un "pareizo kultūru"), varbūt tālāk stāstīti kaut ko par to, cik Kremļa kultivētais naids ar Baltijas valstīm mums būtu jānovērtē kā "vērtīgs un patīkams"?
Tu DRĪKSTI domāt pats. Dari to.
grani.ru/Politics/Russia/Politzeki/m.199550.html

P.S. Un kāds te sakars ar kaut kādu Ameriku? Izlasi rakstu, ne Amerika, ne Austrālija, ne arī Ēģipte te VISPĀR nefigurē. Koncentrējies uz raksta tematu: Kremļa ideologu dusmiņas par Latvijas sabiedrību un visatļautības neatļaušanu tajā.

Starp citu, vai nav jokaini, ka normālās valstīs par politiku runā politologi, bet Krievijā - polittehnologi. Ko tas liecina par politikas procesu Krievijā?

Patiesībā ir prieks cik vārgulīgi ir Koļerova un Pavlovska apvainojumi, tas tikai lieku reizi parāda, cik ļoti Kremlim kremt, ka tas Baltijā vairs nav saimnieks, ka kaut kādas maziņās 2 miljonu lielās valstiņas ir spējīgas - vismaz atsevišķās tēmās - runāt "diženo, vareno" runāt kā ar līdzīgu. :) Tas lieku reizi apliecina - Krievija kā no elles baidās neatkarīgas valstis. Katrs krievu polittehnologa apgalvojums nav nekas cits kā Kremļa slēptākās vēlmes izteiktas skaļi - bez šādiem ruporiem Kremlim nebūtu kā novadīt uz āru iekšējo bīstamo ekstrēmismu, tad nu atrodas visādi "eksperti no malas" (tas nekas, ka viņu algas dod Kremlis, viņi tāpat ir "no malas" :P) kas realitātē to tik vien dara kā strādā par Kremļa iekšējo, viegli slēpto vēlmju vēstniekiem un bīdītājiem. Ja Koļerovu ieliktu kā kultūras atašeju (kas principā ir viņa īstais amats), tad tik nediplomātiski un rupji gājieni ātri vien sabojātu pēdējās civilizētas valsts tēla paliekas Krievijai. Taču redz, tās taču ir privātpersonas, kas vienkārši pauž savu viedokli.. :) Vienīgi žēl, ka atrodas visādas autores un autori, kas kopē krievu propogandas tekstus, pretī par to droši vien nesaņemot pat ne paldies.. vismaz naudiņa nāktu, tāpat kā Koļerovam :).

Gribētos zināt kāpēc PSRS celtā Ignalinas AES bija okei,bet japāņu Visaginas AES izraisa vēzi.Turpat 50 km no Visaginas Baltkrievijas AES nemaz nav kaitīga?

Andris: Gribētos zināt kāpēc PSRS celtā Ignalinas AES bija okei,bet japāņu Visaginas AES izraisa vēzi.Turpat 50 km no Visaginas Baltkrievijas AES nemaz nav kaitīga?

Ни та другая не должны быть ок. Вопрос в том, что нас тогда не спрашивали, а теперь мы можем постоять за себя. Будь Белорусская АЭС в 30, а не 140 км люди бы так же поднялись. АЭС от которой есть угроза, но нет НИКАКОЙ выгоды населению никому не нужна. Вложенный миллиард евро наших с вами денег пойдет не на строительство больниц или детских садов, ни на пособия, ни на новые рабочие места, а на то, что кто-то в этом нагреет свои карманы. Где логика?

Rinkevičs malacis! nav ko visādiem bezdeļiem piesmirdināt civilizēto pasauli. varēs kādus gadiņus dzert šņabi Sočos; Kuršavela un Nica nespīd!

Anonīms: Anonīms: Vispār jau demokrātija nav visatļautība... Un domāju, ka pasaulē nav daudz valstu kā Latvija, kur visādi pamatnāciju, tās tradīcijas un vērtības "apliekoši" sveštautieši, var ilgstoši uzturēties, iegūt pilsonību utt. Ja vēlaties aplūkot tiešām "iedragātu" demokrātiju, daudz veiksmīgāks piemērs ir Baltkrievija, Krievija, kur opozīcijas pārstāvji tiek regulāri arestēti un apsūdzēti visās iespējamās ļaundarībās. Kaut vai pēdējais gadījums ar Pussy Riot, kur meiteņu aicinājums pret Putinu baznīcā tiek traktēts kā reliģiskā naida kurināšana. Vai Putins jau būtu Dievs? Šis raksts ir kārtējās "pareizajā" garā un idejās audzinātās Latvijkas uzd---iens Latvijai.Защищая этих девиц вы показываете свое бескультурье и безграмотность. Это не путинский храм, это божий храм и люди приходят туда молиться. А ваши либеральные американские штучки уберите себе в одно место. Если у вас нет духовности и порядочности, лучше не выставляйте это на показ. А вы устройте какие-нибудь акции здесь и посмотрим как быстро вас повяжут. У вас, видно, память короткая. Единственная акция, состоявшаяся в Латвии привела к тому, что осудили несколько человек. Говорите сажают в России? Фамилии напишите. У нас вон Лембергса тоже сколько лет пытаются пасадить. Наверно недемократично поступают.

Nu ko man Jums Krievijas un Putina patriotiem, Latvijas pazemotajiem un apspiestajiem teikt - Nav ko te Latvijaa mocekljus teelot. Atsaucaties, tachu reiz Putina aicinaajumam un atigriezieties maajaas. Tas ir tik vienkaarshi...

Несчастные существа никак понять не могут, что русские являются коренными жителями Латвии. А вот латышские корни идут от латгальцев. Почитайте книги к. 19 века и увидите, что ваш латышский - это исковерканный немецкий. А язык ваш придумывали нигде как в России. И грамоте-то вас учили. Да что я тут рассыпаю бисер...учите историю, только не по современным книжкам

"Несчастные существа никак понять не могут, что русские являются коренными жителями Латвии. А вот латышские корни идут от латгальцев. Почитайте книги к. 19 века и увидите, что ваш латышский - это исковерканный немецкий. А язык ваш придумывали нигде как в России. И грамоте-то вас учили. Да что я тут рассыпаю бисер...учите историю, только не по современным книжкам"

Sēdies, divi. Ne Staļina, ne Ļeņina, ne arī Mao Dzeduna lielākajās fantāzijās šādi murdziņi nenāca prātā. Latviešu un lietuviešu valodas kā bija, tā arī būs baltu, nevis ģermāņu valodas. Tik liels analfabētisms lingvistikā nav nekas, ar ko vajadzētu lepoties. Savukārt par vēsturi, tur ne tikai nevajag lepoties ar šādām "zināšanām" (apkaunoju vārdiņu zināšanas lietojot to šeit, bet neko darīt) bet tur vajag aktīvi kaunēties par to, ka rakstītprasme ir apgūta, bet nikā cita prātā nav no skolas palicis. Uzskatīt, 19.gs. sākuma cipars 0,5%, kas atbilst tam, cik no Latvijas teritorijas iedzīvotājiem bija krievi, kas turklāt bija ieradušies šeit tikai 100 gadus agrāk, redz ir pietiekošs cipars, lai paziņotu, ka visi Latvijas mūsdienu krievi ir "korennije" ir pagalam, pagalam bērnišķīgi. Nu nespēja tie 0,5% pie labākās gribas sadzemdēt tik daudz pēcnācēju lai kļūtu te par 28 tagadējiem procentiem. Turklāt, absolūti lielākā daļa to cilvēku bija vecticībnieki - vai tad vecticībnieki Latvijas krievu kopienā tagad ir vairākums? Galīgi nav. Un tā arī par visu pārējo.. Lasītprasme ir, tagad atliek tikai atrast grāmatas!

Написать комментарий