Ierīces mājdzīvniekiem kļūst aizvien populārākas

publicitātes foto
publicitātes foto

Pētijumi liecina, ka cilvēki ir gatavi tērēt aizvien lielākas summas savu mājdzīvnieku komforta nodrošināšanai. Suņu un kaķu viesnīcas vai frizētavas jau kļuvušas par ierastu lietu, bet uzņēmīgi cilvēki var cerēt uz lielu peļņu, izgudrojot un ražojot mājdzīvniekiem paredzētas ierīces jeb gadžetus, raksta avīze Moskovskije novosti. Tā sastādījusi noderīgu un interesantu mājdzīvniekiem domātu ierīču sarakstu.

1. Navigācijas ierīce
Mājdzīvnieki mēdz būt diezgan kustīgi, un reizēm saimniekiem rodas problēmas ar to atrašanās vietas noteikšanu. Labs palīgs šādos gadījumos var būt Pet Loc8tor - viena ierīces daļa tiek stiprināta pie suņa vai kaķa kakla siksnas, bet otra paliek pie saimnieka. Pet Loc8tor ar skaņas un gaismas signālu palīdzību ļauj saimniekam uzzināt, kādā virzienā aizklīdis dzīvnieks. Ierīces galvenais mīnuss ir samērā nelielais darbības rādiuss - tikai 150 metru.

2. Līdzeklis pret vientulību
Pētījumi liecina, ka pavisam nesen dzimuši dzīvnieki mēdz guļot saspiesties kopā: dzirdot sugas brāļu sirdspukstus, tie nomierinās, spēj labāk iemigt. Ierīce ar nosaukumu Sleepy Bunny ir šādu sirdspukstu imitators, kas iemontēts mīkstajā rotaļlietā - trusītī. Šādu rotaļlietu nepieciešams suņukam novietot blakus, kad tas nolikts gulēt.

3. Kaķu pārnēsājamā kaste ar klimata kontroli
No pārāk liela karstuma vai aukstuma cieš ne tikai cilvēki, bet arī dzīvnieki. Kaķu pārnēsājamai kastei Komfort Pets Climate Controlled Pet Carrier grīdas siltums tiek regulēts atkarībā no apkārtējās temperatūras. Ja ir auksts, grīda ar termoelementu palīdzību tiek apsildīta, ja karsts - atvēsināta. Kaste ir aprīkota ar temperatūras režīma indikatoru.

4. Trenažieris suņiem
Ierīce ar nosaukumu GoPet Tread Wheel pēc izskata līdzinās kāmjiem domātajiem riteņiem. Pārdošanā ir gan lieliem, gan maziem suņiem piemēroti trenažieri, tomēr ne visiem pārvietošanās šādā iekārtā sagādā prieku.

5. Kustīgā bumbiņa
Sfēras formas ierīce Sphero ļauj saimniekam spēlēties ar suni vai kaķi, izmantojot viedtālruņus ar Android vai iOs operētājsistēmu. Rotaļlietā ievietoti žiroskopi, kas ļauj tai ripot uz jebkuru pusi, signālus tā uztver ar Bluetooth antenas palīdzību. Saimniekam atliek vien bīdīt pirkstu pa tālruņa skārienjūtīgo virsmu, nosakot, kādā virzienā jākustas bumbiņai. Ierīces darbības rādiuss ir aptuveni 20 metru.

6. Pieeja Twitter
Kompānija Sony izstrādājusi ierīci, kas ļauj kaķiem tvītot. Ar GPS sistēmas un videokameras palīdzību tiek sekots kaķu aktivitātēm. Ierīce spēj saprast, kad kaķis ēd, kad guļ, kad mazgājas vai dodas medībās, un nosūta attiecīgus iepriekš sagatavotus paziņojumus uz dzīvnieka kontu mikroblogu vietnē.

7. Medību simulators
Ierīce Aikiou Cat Stimulo Feeding Station palīdzēs paaugstināt slinku un aptaukojušos kaķu aktivitāti. Tā ir barības paplāte, kurā ēdienu trauciņi tiek ievietoti īpašos padziļinājumos. Līdz ar to barība atrodas it kā alā, kaķim nākas to ķeksēt ārā jeb medīt. Pētījumi liecina, ka šāds aktīvs ēšanas process arī uzlabo dzīvnieka gremošanas sistēmas darbību.

8. Apsildāms autokrēsliņš
Saimniekiem, kuri savus mīluļus bieži pārvadā automašīnā, noderēs Heated Pet Car Seat - speciāli suņiem un kaķiem paredzēts krēsliņš, kas ir apsildāms un aprīkots ar regulējamām drošības jostām. Krēsliņš piemērots līdz pat 35 kilogramus smagiem mājdzīvniekiem.

9. Ūdens dzesētājs
Pet's Water Cooler ir dzeramā ūdens trauciņš, kurā ūdens saglabā vēsumu pat karstās dienās. Ūdens trauciņa apakšējā daļā ievietots ar gēlu pildīts slānis - ja to ledusskapja saldētavā patur divas stundas, tas ūdeni trauciņā saglabās vēsu vismaz astoņu stundu garumā.

10. iPad spēle kaķiem
Iespējams uz planšetdatora lejupielādēt spēli Game for Cats - pa ekrānu skraida pele vai lāzera rādāmkociņa punktiņš, un kaķa uzdevums ir ar ķepām mēģināt to noķert. Tiek reģistrēts arī kaķa rezultāts, kuru demonstrē uz speciāla tablo. Negatīvais aspekts - ja kaķis nemāk ievilkt nagus, var tikt sabojāts iPad ekrāns.

11. Mājdzīvnieku videokamera
Videokameru ar nosaukumu Eyenimal iespējams piestiprināt pie mājdzīvnieka kakla siksnas, ļaujot sunim vai kaķim uzņemt pašam savu videomateriālu.

12. Barotava ar sensoriem
Barības trauki ir aprīkoti ar vāciņiem, kas tos cieši noslēdz, un kustību sensoriem, kas atver vāciņus, kad tiem tuvojas kaķis vai suns. Ierīce paredzēta tiem, kuriem nākas savus mājdzīvniekus uz visu dienu vai pat vairākām dienām atstāt vienus - pateicoties tai, barība nesastāvas un nezaudē aromātu.


Написать комментарий