Atklātā vēstule Latvijas ārlietu ministram Rinkēvičam 5

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

Vēstule ir pārtulkota, ar oriģinālu var iepazīties ŠEIT

Biedrs Rinkēvičs!

Piedodiet, ka neuzrunāju Jūs „Rinkēviča kungs”, bet Jūsu rīcība un spriedumi liecina, ka esat veiksmīgs komjaunatnes funkcionārs.

Vakar Jūs paziņojāt par savu lēmumu iekļaut mani un Koļerova kungu Jūsu valsts nevēlamo personu sarakstā. Suverēns lēmums, kuru pieņēma suverēnas valsts suverēns ministrs. Neviens to neapstrīd. Un, laikam, nav svarīgi, vai tam ir pamats vai nav. Galu galā mēs neielaižam savā dzīvoklī kaimiņu, kura ārējais izskats mums nepatīk. Taču suverenitātes tiesības ir abpusējas. Un es, kā kaimiņš, kuru Jūs neielaidāt savā dzīvoklī, esmu tiesīgs neielaist Jūs savējā.

Taču tas attiecas uz privāto dzīvi. Jūs neesat privātpersona un atbildīgais dzīvokļa īrnieks, bet gan valsts ārlietu ministrs. Šī valsts ir parakstījusi dažādus starptautiskos aktus par vārda un informācijas izplatīšanas brīvības aizstāvēšanu. Šī valsts deklarē, ka tiekšanās pēc demokrātijas un vārda brīvības ir katras valsts nozīmīgākā vērtība. Kā arī Jūs periodiski uzstājāties ar paziņojumiem par demokrātijas un plurālisma trūkumu gan mūsu valstī, gan citās kaimiņvalstīs. Tāpēc esiet gatavi, ka arī Jums tiks izteiktas piezīmes un viedokļi, kuri Jums varētu nepatikt sakarā ar estētiskajiem, politiskajiem vai kādiem citiem apsvērumiem. Oponējiet . Pierādiet ar vārdiem un darbiem, ka tā tas nav. Jums taču komjaunatnē mācīja politiskās diskusijas principus. Taču Jūs izvēlaties ieslēgt tīri birokrātisko mehānismu – aizliegumu. Jūsu aizlieguma argumentācija ir ļoti vāja, tā ir 5 gadus veca bērna līmenī, kurš uz jautājumu, kāpēc tu esi slikti rīkojies, saka, „kāpēc viņi paši...”.

Atrodiet laiku savā saspringtajā grafikā, izpētiet ziņu aģentūras „Regnum” ziņas vismaz mēneša laikā (vai arī lieciet to darīt atbildīgajam sekretāram, kas pārvalda „kontetanalīzes” metodi). Esmu pārliecināts, ka rezultāti Jūs pārsteigs - „Regnum” nerīko mērķtiecīgu informācijas kampaņu pret Latviju. Informācija, kuru Jums ziņo „kompetentie orgāni”, ir neapšaubāmie meli, kurus atspēkotu jebkurš uzcītīgs students. Kāpēc viņi melo – šis jautājums jāuzdod Jums. Jums labāk zināt. Meli ir arī tas, ka mēs atbalstam reģionālo separātismu. No kurienes tas ir? Parādiet vismaz vienu ziņu aģentūras „Regnum” publikāciju, kas aicinātu latgaliešu atdalīties no Latvijas. Un ja atdalīties, tad uz kuru pusi? Uz Baltkrieviju? Neapšaubāmie meli ir „kompetento orgānu” ziņotā informācija, ka mēs apmeklējām Latgali, bijām Daugavpilī un Līvānos. Ne es, ne Koļerova kungs NEKAD nebijām Līvānos (izņemot tās piecas minūtes, kad braucam caur pilsētu ar automašīnu). Laikam, pierādot mūsu „kaitniecisko” darbību, vajadzēja izdomāt vēl vienu pilsētu, jo „separātiskā viesošanās” vienā pilsētā nav tik pārliecinoša.

Biedrs Rinkēvičs! Es nevaru no Jums pieprasīt, jo neesmu Latvijas nodokļu maksātājs, bet es pārliecinoši lūdzu paziņot man konkrētās apsūdzības. Kā tieši izpaudās mana darbība, kas kaitēja Latvijas „teritoriālajai vienotībai” un „ekonomiskai drošībai”. Lūdzu neslēpties aiz nenoteiktajiem formulējumiem, piemēram, „drošības apdraudējums” un „nevajag mūs mācīt, kā jādzīvo”. Pretējā gadījumā uztveršu Jūs kā meli.

P.S. Esmu gatavs atvainoties par pēdējās vizītes laikā nelikumīgi no Latvijas izvesto kandžu. Atdod to atpakaļ neesmu gatavs.

Igors Pavlovskis. Ziņu aģentūras „Regnum” galvenā redaktora vietnieks


Написать комментарий

Pilnīgs lohs tā sarkanā žurka, pareizi darīja, ka tiem salašņām aizcrta durvis ciet. Lai sēž maskavā un nesmird, hehehe.

Nu gudrs tas Pavlovskis nav! Izskatās pēc lūgšanās, lai tikai tiktu pie iespējas būt Šengenas zonā.

Hmm vēstules tonis un "stils", manuprāt, liecina par ārkārtēju necieņu, un jau pasaka visu.
Manuprāt, ar šo vēstuli, šis subjekts ir ļoti spilgti nodemonstrējis, ka viņš patiesi šai valstij ir pavisam nevēlams.

slims vai ka vins ar to komjaunatni? kad latvija bija komjaunatne, rinkevics vel zem galda staigaja.

Kā uzskata aizsardzības ministrijas analītiķis, tad viens no vislētākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā Krievija cenšas ietekmēt sabiedrisko domu Lietuvā, ir – lasītāju komentāri zem rakstiem interneta vietnēs. Speciālas sabiedrisko attiecību kompānijas vai nolīgti rakstītāji sistemātiski komentē dažādus rakstus.

Lietuvu bombardē ar negatīvu, lietuviešu pašidentitāti graujošu informāciju. Pētnieks šo faktu saista ar Krievijas specdienestu plānveidīgu darbību. Talkā tiek ņemta gan vēsture, gan mūsdienas. Tiek proponēta doma, ka lietuvieši – tā ir neveiksminieku nācija. Ja Lietuvai kaut kas neizdodas, tad šis fakts tiek uzpūsts līdz nemaņai. Tāds ir profesionālo komentētāju mērķis – radīt priekšstatu, ka lielākā daļa iedzīvotāju Lietuvu neatbalsta un no šejienes nepieciešams emigrēt. Sabiedrībā rodas negatīva, nihilistiska atmosfēra," tā situāciju vērtē aizsardzības ministrijas eksperts.

Tiek veidoti speciāli interneta portāli, kuros ievieto propagandas rakstura informāciju par Krieviju, kuros kritizē Lietuvu, tās kultūru un vēsturi. Ar informāciju "karo" arī Lietuvā retranslētā Krievijas televīzija un krievvalodīgas raidstacijas.

Īstenībā šī aprakstītā situācija tik ļoti atgādina Latviju, ka iespējams tikai samainīt valstu nosaukumus un viss būtu kā par mums rakstīts. Ir mums tādi, kas raksta par Latviju tikai slikto, kas uzsver, ka latvieši vieni paši neko nekad nav panākuši, ka valstij nav jēgas, ka no tās vajag tik laisties prom.

Написать комментарий