Turpinās sīvas kaujas Alepo

foto presstv.ir
foto presstv.ir

Sīvas kaujas turpinās Sīrijas pilsētās Alepo stratēģiski svarīgajos rajonos. No bruņotajiem nemierniekiem un valdošā režīma drošības spēkiem pienāk pretrunīga informācija par situāciju pilsētā, vēsta ārvalstu mediji.

Trešdien valsts mediji ziņoja par kontroles pārņemšanu stratēģiski svarīgajā Salahedinas rajonā pilsētā, vairums nemiernieku esot nogalināti. Savukārt Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ziņo, ka režīma spēki ienāca rajonā, bet daļēji to pameta pēc sīvas nemiernieku pretestības, vēsta raidsabiedrība BBC. Saskaņā ar opozīcijas ziņām kaujā iznīcināts vismaz viens valdības spēku tanks un bruņutransportieris. Krituši esot 32 režīma armijas karavīri un trīs nemiernieki, vēsta raidsabiedrība CNN.

Nemiernieku Brīvās Sīrijas armijas pārstāvji norāda, ka devušies prettriecienā rajonā ienākušajiem valdības spēkiem pēc tam, kad ieradušies aptuveni 700 vīru lieli opozīcijas papildspēki, vēsta BBC.

"Tā nav patiesība, ka režīma armija pārņēmusi kontroli rajonā. Patiesība ir, ka notiek barbarisks un mežonīgs uzbrukums," trešdien aģentūra "France Presse" citē kādu citu nemiernieku komandieri.

Nemiernieku teikto apstiprina arī laikraksta "The Guardian" žurnālista Martina Čulova, kurš atrodas Alepo ziņotais. "Pavadīju pēcpusdienu Salahedinā Alepo. Te nav režīma karavīru. Kaujas līnija nav pārvietojusies. Daudz helikopteru un artilērijas apšaude," BBC citē žurnālista trešdienas ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Trešdien Lībānas telekanāls "Al Manar", atsaucoties uz avotiem Sīrijas armijā, ziņoja, ka prezidenta Bašara al Asada spēki ir pārņēmuši kontroli Salahedinas rajonā, bet nemiernieki to pametuši.

Jau vēstīts, ka sīvas kaujas, kurās abas puses izmanto smagos ieročus, Sīrijas otrajā lielākajā pilsētā Alepo sākās jau jūlija beigās. Vēl pagājušās nedēļas nogalē opozīcija paziņoja par stratēģiski svarīgu objektu ieņemšanu pilsētā.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.


Написать комментарий