A12 – jauns žurnāls par Latgali un tās ļaudīm visā pasaulē

Klajā nāk jauns žurnāls A12 – ceļš uz Latgali. A12 ir šoseja no Jēkabpils līdz Latvijas Austrumu robežai, ceļš, kurš savieno Latgali, daudziem ir mājupceļš no Rīgas, vai, gluži otrādi, sākums lielajiem ceļiem plašā pasaulē, informē žurnāls.

Žurnālā ir reportāžas no Latgales ciemiem, aktuāli viedokļi, uzņēmīgi cilvēki, kultūra, reģiona skaistās vietas, vēstures likteņstāsti, tradīciju vērtības.

Pirmā numura aktuālais – Trešais Pasaules latgaliešu kongress, latgaliešu literatūra un latgaliešu valoda. Uzņēmēji pierobežā, kuri aizraujas ar lidmašīnām, Rogovkas piederība un biznesa nišas iekarošanu, viens no 200 000 izbraukušajiem latviešiem – ieguvumi un ilgas, sapņu mājas, kuras saglabā tradīcijas, Balalaiku ciema dzīve, mākslinieks Jāzeps Pīgoznis par autentisko un bērnību, žurnāls meklē atbildes uz jautājumiem – Vai Rēzeknē atgriezīsies Latgales televīzijas mūzikas festivāls, kur ir dzimusi Latvijas karaliene un, visbeidzot, – kā Latgalē mājas vīns konkurē ar šmakovku.

Izdevumā pozitīvi stāsti un informācija par cilvēkiem Latgalē un pasaulē, žurnāla moto ir Patiesi. Dziļi. Skaisti.

Žurnāls iznāks reizi divos mēnešos. To varēs iegādāties Preses apvienības kioskos un tirdzniecības vietās. Žurnāla izdevējs ir SIA ,,5 labas ziņas’’.


Написать комментарий