Ķīnā par britu uzņēmēja slepkavību tiesā augsta ranga politiķa sievu

foto carnewschina.com
foto carnewschina.com

Ķīnā ceturtdien sākusies viena no pēdējo gadu augstākā ranga tiesas prāvām, kurā par britu uzņēmēja slepkavību tiek tiesāta kādreiz daudzsološā politiķa Bo Sjilais sieva Gu Kailaia.

Paredzams, ka viņa tiks atzīta par vainīgu britu uzņēmēja Neila Heivuda noindēšanā.

Vēl nesen Bo bija Čuncjinas metropoles Komunistiskās partijas līderis un tika uzskatīts par vienu no vadošajiem kandidātiem uz vietu kompartijas politbiroja pastāvīgajā komitejā - Ķīnas politiskās varas augstākajā institūcijā.

Analītiķi norāda, ka šī tiesas prāva ir mēģinājums pavilkt svītru zem skandāla, kas maksājis Bo politiķa karjeru un satricinājis visu Komunistisko partiju.

Pats Bo tiek turēts aizdomās par korupciju, bet, kā norāda vairāki analītiķi, visu politiskā skandāla smagumu uz saviem pleciem, visticamāk, nāksies iznest viņa sievai, un Bo tiks cauri salīdzinoši viegli.

Ārvalstu medijiem nav ļauts apmeklēt tiesas sēdes, bet pārsteidzošā kārtā atļauja dota britu diplomātiem.

Laikraksts " South China Morning Post" šonedēļ ziņoja, ka Gu ir atzinusies slepkavībā un "ekonomiskos noziegumos", lai gan viņai izvirzītas apsūdzības tikai slepkavībā.

Notiesāšanas gadījumā Gu draud nāvessods, tomēr eksperti pieļauj, ka reāli viņai varētu tikt piespriesti desmit līdz 15 gadi cietumā un, ņemot vērā viņas elitāro statusu - viņas tēvs bija slavens komunistu ģenerālis - , viņai var tikt garantēta salīdzinoši komfortabla uzturēšanās cietumā.


Написать комментарий