'Pasažieru vilciens' sola saglabāt reisu skaitu un necelt biļešu cenas

foto riga24.lv
foto riga24.lv

AS "Pasažieru vilciens" plāno saglabāt esošo reisu skaitu, vienlaikus lielāku uzmanību pievēršot ekspreša vilcieniem, tāpat šogad nav paredzēts celt biļešu cenas, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

"Tendence varētu būt palielināt eksprešu skaitu. Tie ir ļoti ērti pasažieriem – mazāk pieturu, īsāks pārvietošanās laiks, kas ir liels mūsu konkurētspējas apliecinājums salīdzinājumā ar pasažieru pārvadājumiem pa auto ceļiem," norāda Birkmanis.

Šogad biļešu cenas neesot plānots celt, jo tās jau tika kāpinātas aprīlī. "Jebkurā gadījumā biļešu cenu paaugstināšanai ir jābūt pamatotai," uzsver valdes priekšsēdis.

Viņš norāda, ka efektivitāti PV vēlas panākt, vadoties pēc konkrētas pasažieru plūsmas. "Ir vilcienu reisi, kas ir pārpildīti un no šādām situācijām vēlamies maksimāli izvairīties," norāda Birkmanis.

Līdz nākamā gada martam tikšot apmācīti 80 darbinieki, lai nodrošinātu klientu apkalpošanas standartu. Tāpat tiekot domāts, lai biļeti varētu nopirkt savlaicīgi, izmantot sev rezervētu vietu un biļeti varētu iegādāties arī internetā.

Kā ziņots, pērn pa dzelzceļu pārvadāti 20,16 miljoni pasažieru un uzņēmuma apgrozījums bijis aptuveni 40 miljoni latu.

No 1.aprīļa spēkā stājās jauni dzelzceļa braukšanas biļešu tarifi, kas ir par 5% līdz 9% augstāki nekā iepriekš. Biļešu cenu izmaiņas neskāra Rīgas pilsētu, kuras robežās (14 kilometri) cenas saglabājās esošās - 50 santīmi.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV tika pārveidots par valsts uzņēmumu.


Написать комментарий