Jaunajā sezonā Daugavpils teātris apmeklētājiem piedāvās Šekspīru latgaliešu valodā, detektīvus un pat operu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils teātra mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs pastāstīja žurnālistiem par plāniem attiecībā uz jauno sezonu.

Jaunā sezona solās būt spilgta un neaizmirstama, par to liecina arī pirmizrāžu skaits – 14. Turklāt to vidū tiks piedāvāti pavisam dažādi virzieni – komēdijas, detektīvi, melodrāmas, muzikālie uzvedumi, bērnu uzvedumi, klasiskās operetes un pat īstā opera.

Neskatoties uz to, ka sezona tiks atklāta tikai oktobrī, jau no septembra Daugavpils skatītājus priecēs pagājušās sezonas vispieprasītākie uzvedumi, piemēram, „Dāmu paradīze”, „Mīļās draudzenītes” un „Rūžys byudu golūs” jeb „Rozes vaigu galos”.

Pēc Oļega Šapošņikova vārdiem, mūsu teātra trupā darbosies 18 aktieri un tiek plānots iestudēt 14 uzvedumus. Salīdzinājumam minēsim, ka Nacionālā teātra sastāvā ir 48 aktieri un tas piedāvā skatītājiem tikai 17 pirmizrādes sezonā. Turklāt Daugavpils teātris plāno prezentēt pusi no pirmizrādēm līdz gada beigām.

„Sāksim ar Šekspīru latgaliešu valodā. Nav nejaušība, ka mūsu teātris piedāvā izrādes trijās valodās. Pasaules klasiķa uzvedumā „Sapnis vasaras naktī” atgriežas viens no teātra bijušajiem aktieriem Māris Susejs. Kā arī par uzvedumu ir izrādījis interesi un vēlētos sadarboties latviešu humora skatuves „zvaigzne” Jānis Jarāns. Izrādījās, ka viņš runa latgaliski un viņam ir latgaliešu saknes.

Krievu trupa strādās pie interesantas komēdijas „Biznesa klases palāta”, kuras pirmizrāde tiek paredzēta oktobra beigās. To iestudēs bijušais Liepājas teātra režisors Ivars Lūsis.

Viesmākslinieku loks tiek paplašināts – septembrī pie mums atbrauks režisors no Izraēlas, kurš iestudēs bērnu uzvedumu. Pirmizrāde tiek plānota oktobra vidū.

Vispār oktobrī tiek plānotas vismaz 3 pirmizrādes, tas ir, gandrīz katras 10 dienas skatītāji var gaidīt pirmizrādi”, - pastāstīja Oļegs Šapošņikovs.



Написать комментарий