Spēcīgas viesuļvētras seku likvidācija Daugavpils domei maksājusi vairāk nekā 10 000 latu

фото gorod.lv
фото gorod.lv

Pirmdien, 6.augustā, Daugavpils pilsētas domē notika preses konference, kurā pašvaldības pārstāvji pastāstīja par jūlija beigās mūsu pilsētā plosījušās viesuļvētras sekām.

Pēc Domes izpilddirektora Andreja Kursīša vārdiem, viesuļvētras laikā vēja ātrums sasniedza 20 metrus sekundē, tāpēc daudzos pilsētas mikrorajonos tika izgāzti koki, nolauzti koku zari, norauti jumti, apgāzti reklāmas stendi un bojātas elektrolīnijas. Visvairāk no dabas stihijas cieta pilsētas centrs, Grīvas, Vidējās Poguļankas un Forštadtes mikrorajoni.

Izpilddirektors atzīmēja pilsētas dienestu operativitāti, jo tie jau pēc 10 minūtēm sāka likvidēt dabas stihijas sekas – notīrīja centrālos ceļus un likvidēja aizbērumus. Pateicoties tam pēc 1,5-2 stundām visas pilsētas centra braucamās daļas tika atbrīvotas no nokritušiem kokiem. Viesuļvētras seku likvidācija turpinājusies nedēļas garumā, līdz piektdienai ieskaitot.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, uzņēmumam „Labiekārtošana-D” un CKDD tika izteikta pateicība par profesionālo un operatīvo darbu.

Andrejs Kursītis paziņoja, ka Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei tika nodarīti zaudējumi 1 715 latu apmērā. Finanšu zaudējumi 9 596 latu apmērā dabas stihijas rezultātā tika nodarīti Sociālo lietu pārvaldei.

Lieli zaudējumi tika konstatēti Daugavpils mikrorajonu kapos, tika bojāti kapakmeni un nožogojumi. Zaudējumu summa sastāda vairāk nekā 8 400 latus.

Pēc izpilddirektora rīcībā esošiem datiem, kopumā tika novākti aptuveni 300 viesuļvētras nolauzti un izgāzti koki. Stiprs vējš bija sabojājis aptuveni 20 jumtus un uz visu dienu atstājis bez elektrības Forštadtes un Vidējās Poguļankas iedzīvotājus.
Visi viesuļvētras seku likvidācijas darbi Daugavpils pašvaldībai ir maksājuši 10 546 latus.

Pēc pirmā vicemēra Vitālija Azareviča vārdiem, pašvaldība plāno griezties valdībā ar lūgumu piešķirt finanšu līdzekļus spēcīgas viesuļvētras seku likvidācijai.
 


Написать комментарий