Izdevniecība 'Žurnāls Santa' pērn apgrozījusi 5,415 miljonus latu; peļņa sarūk par 36%

foto bloglovin.com
foto bloglovin.com

Izdevniecība "Žurnāls Santa" pērn strādāja ar 5,415 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 3,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa saruka par 36% un bija 478,7 tūkstoši latu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais "Žurnāla Santa" gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kopējais tirāžu apmērs pagājušajā gadā ir saglabājies noturīgs un ieņēmumi no žurnālu realizācijas noturēti 2010.gada līmenī, spītējot pievienotās vērtības nodokļa palielinājumam no 10% līdz 12%. Tāpat vadība uzsver, ka pēc vairāku gadu kritiena pērn pieauguši ieņēmumi no reklāmas par nepilniem 19%.

Vadības ziņojumā arī minēts, ka "Žurnāla Santa" finansiālo stāvokli pērn negatīvi ietekmēja "Latvijas Krājbankas" bankrots, kurā tam bija noguldīti līdzekļi, tāpēc 2012.gadā kompānija plāno pievērst pastiprinātu uzmanību darbam ar bankām un finanšu līdzekļu izlietojumam.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka 2012.gadā liels izaicinājums būs noturēt tirāžu pērnā gada līmenī. "Tāpēc vislielākā uzmanība būs pievērsta žurnāla mērķauditorijas definēšanai un atbilstoša satura veidošanai, kā arī komunikācijai ar lasītāju caur mārketinga aktivitātēm," paskaidrots gada pārskatā.

Uzņēmuma vadība vēstī, ka, pamatojoties uz esošo pieredzi izdevējdarbībā, veiktajiem ieguldījumiem un strukturālajām pārmaiņā kompānijā, izdevniecības darbība arī nākotnē varētu būt veiksmīga.

2010.gadā "Žurnāls Santa" darbojās ar 5,213 miljonu latu apgrozījumu un guva 747,7 tūkstošu latu peļņu.

Izdevniecība dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 582,4 tūkstoši latu, un tā vienīgie īpašnieki ir Santa Anča (55%) un Ivars Zariņš (45%).


Написать комментарий