Vitālijs Azarevičs: Nebūtu slikti, ja iedzīvotājiem būtu oficiālās e-adreses, taču ne visiem ir datori un interneta pieslēgums 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas Pašvaldību savienība ir nosūtījusi valsts Iekšlietu ministrijai vēstuli, kurā tiek izteikts priekšlikums noteikt obligātu e-adreses piešķiršanu Latvijas iedzīvotājiem. Tas tiek darīts, lai minētā e-adrese kļūtu par varas orgānu un iedzīvotāju primāro saziņas līdzekļi.

Pēc Savienības viedokļa, e-adrese ir obligāti jāpiešķir visām fiziskām un juridiskām personām, par kurām ir informācija valsts reģistros. Vēl e-adrese tiks papildināta ar bankas norādi, kurā privātpersonai ir savs konts, tas ļautu valsts un pašvaldību iestādēm neuzkrāt informāciju par personu banku kontiem, uz kuriem tiek pārskaitīti dažādi maksājumi, piemēram, pabalsti un atlīdzības.

Pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs atbalsta ideju ieviest e-adreses, lai iedzīvotāji un valsts instances varētu sazināties. Taču, viņaprāt, no praktiskā viedokļa tas varētu radīt lielas problēmas.

„Ļoti labi, ka jaunās tehnoloģijas ienāk mūsu dzīvē, bet diemžēl ne visiem mūsu iedzīvotājiem mājās ir pieejams dators un interneta pieslēgums. Protams, pasaules tīmekļa iespējas var izmantot mūsu bibliotēkās, taču ne visi var vai vēlas tās apmeklēt. Tāpēc, manuprāt, pagaidām pastāv ar oficiālo e-adrešu ieviešanu saistītās problēmas”, - uzskata Vitālijs Azarevičs.

Starp citu, Iekšlietu ministrija izstrādā koncepciju, saskaņā ar kuru no 2012.gada septembra privātpersonām būs iespēja nosūtīt iesniegumu jebkurā valsts iestādē ar portāla www.latvija.lv palīdzību. Turklāt dokumentu nosūtīšana jāveic no/uz cilvēka e-adresi. Minētās sistēmas ieviešanas izdevumi daļēji tiks segti, izmantojot Eiropas Savienības fondus.
 


Написать комментарий