Arī 'Opel Zafira Tourer' pieejams ar sašķidrinātās gāzes dzinēju

publicitātes foto
publicitātes foto

"Opel" piedāvājumā jaunākais modelis, kuram tagad arī tiek piedāvāta modifikācija ar dzinēju, kas darbojas ne tikai ar benzīnu, bet arī ar sašķidrināto gāzi, ir "Zafira Tourer". Šādā izpildījumā tas pieejams versijā "1.4 LPG ecoFLEX", kas attīsta 140 zirgspēku jaudu un 200 ņūtonmetru griezes momentu.

Tādējādi "Opel" ir viens no nedaudzajiem automašīnu ražotājiem septiņvietīgo kompakto vienapjoma auto segmentā, kas jau no rūpnīcas spēkratu piedāvā ar benzīna, dīzeļa, CNG (saspiestā dabasgāze) vai LPG (sašķidrinātā gāze) motoru.

LPG režīmā "Zafira Tourer" modeļa 1,4-litru turbopūtes dzinējs patērē 8,6 litrus degvielas uz 100 kilometriem un izdala 139 g/km CO2 (benzīna režīmā attiecīgi 6,7 l/100 km un156 g/km CO2).

"Zafira Tourer" 1,4-litru LPG turbodzinējs ir ticis uzlabots sašķidrinātās gāzes lietojumam. LPG versijai "Opel" inženieri paaugstinājuši dzinēja vārstu un to ligzdu izturību, kā arī uzlabojuši motora kontroles ierīci. LPG tvertne, kuras izmantojamais tilpums ir aptuveni 60 litri, integrēta zem automašīnas grīdas, tādējādi pilnībā saglabājot ietilpību. Ar pilnu sašķidrinātās gāzes tvertni automašīna var veikt līdz pat 650 kilometru, taču, ja papildus tiek izmantota arī benzīna tvertne, tad iespējami paveicamais attālums tiek palielināts līdz pat 1 500 kilometru.

Vadītājs viegli var pārvaldīt LPG un benzīna lietojuma režīmus – ar slēdža, kas atrodas uz instrumentu paneļa, palīdzību vai ar automātisko pārslēgšanos, kad LPG tvertne ir tukša. Brīdī, kad automobilis darbojas LPG režīmā, iedegas diožu displejs, taču, kad automobilis atgriežas benzīna izmantošanas režīmā, gaisma nodziest. Degvielas tvertnes tilpuma mērinstruments ir īpaši ērts, jo gan LPG, gan benzīna rezerves tiek attēlotas vienā skalā.

Salīdzinājumā ar citiem ierastajiem risinājumiem, jau rūpnīcā instalētajai LPG sistēmai piemīt daudz priekšrocību. Piemēram, "Opel" drošības pasākumu sarakstā ietilpst specifiski triecienu testi gāzes tvertnei un citiem komponentiem, kas novietoti trieciendrošās vietās un ir teicami integrēti automobiļa drošības struktūrā.

"Opel Zafira Tourer" modelis ar 1,4-litru LPG "ecoFLEX" turbodzinēju Baltijas tirgū maksā no 24 010 eiro.

Ieskaitot "Zafira Tourer" ar sašķidrinātās gāzes dzinēju, "Opel" savu LPG automašīnu skaitu ir palielinājis līdz deviņiem modeļiem, starp kuriem ir arī "Corsa" (trīsdurvju un piecdurvju), "Meriva", "Astra" (piecdurvju un "Sports Tourer" universālis) un "Insignia" (četrdurvju un piecdurvju sedans, kā arī "Sports Tourer").


Написать комментарий