Daugavpils Rīgā sakauj «Metta/LU»

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Sestdien Latvijas futbola čempionāta Virslīgas kārtējā spēlē turnīra līdere Daugavpils "Daugava" ar rezultātu 5:0 Arkādijas stadionā sakāva debitanti "Metta/Latvijas Universitāte", izcīnot 14. panākumu sezonā.

Daugavpilieši iesāka aktīvāk un jau pirmajās minūtēs viņiem bija vairākas iespējas atklāt rezultātu. Studentiem palīdzēja gan veiksme, gan Kristers Putniņš. "Mettieši" meklēja savas iespējas pretuzbrukumos un pēc Milašēviča veiksmīgās spēles lieliska iespēja bija Zotovam, taču bumba lidoja pāri vārtiem. "Daugava" turpināja spiest, un 20. minūte izrādījās liktenīga - vārtu priekšā pirmais pie atlēkušās bumbas bija Cincadze, panākot 1:0 viesu labā. Tikai divas minūtes vēlāk Daugavpils komanda dubultoja pārsvaru pēc stūra sitiena, kad visaugstāk lēca Halvitovs. Arī turpinājumā notikumus laukumā kontrolēja viesi, kuri vairāk bija ar bumbu un arī uzbruka biežāk, un bīstamāk. "Mettas" reālākā iespēja vienus vārtus atspēlēt bija pēc standartsituācijas, kad Skābardis ar galvu sita gar pašu vārtu stabu.

Otro puslaiku studenti iesāka ar divām maiņām, taču uzbrukt turpināja viesi. Viņi 53. minūtē arī panāca 0:3. No kreisās malas tika centrēts soda laukumā, un aizsargu ielenkumā Ibe ar galvu sita vārtos. Lai arī panākuši drošu vadību, daugavpilieši turpināja uzbrukt, esot tuvu ceturtajam vārtu guvumam. 81. minūtē to izdevās arī paveikt. Kovaļevs, saņēmis bumbu soda laukumā, trieca to vārtu augšējā stūrī. Tūlīt pēc tam mājiniece varēja gūt goda vārtus. Milašēvičs pa malu izskrēja viens pret vienu, taču sita garām vārtiem. Par neizmantoto iespēju "Metta" saņēma vēl vienu bumbu savos vārtos. Virslīgas bombardieris Gongadze pēc labas Kovaļeva piespēles sita precīzi, pieliekot punktu spēlei - 5:0 "Daugavpils" labā.

06.08.2012 , 12:15

sportacentrs.com


Написать комментарий