Sociālo lietu pārvalde sadarbībā ar sabiedriskajām organizācijām palīdz pilsētas iedzīvotājiem.

foto Sociāla parvalde
foto Sociāla parvalde

Par labu tradīciju ir kļuvusi sadarbība ar sabiedriskajām organizācijām risinot jautājumus par to, kā palīdzēt pensionāriem, īpaši vientuļiem un slimiem, ja tie nepieder to personu lokam, kuriem pienākas MK vai pašvaldības sniegtā palīdzība. Kā saka, ja gribi ko izdarīt - vari atrast 100 paņēmienus kā to realizēt, bet, ja negribi neko darīt, tad 100 iemeslus kāpēc to nedarīt!

Pieredze, gudrība, cilvēcība un patiesa vēlēšanās palīdzēt ir nenovērtējama vecākās paaudzes bagātība, tāpēc SLP vadītāja S.Gavrilova bieži satiekas ar pensionāru un invalīdu sabiedriskajām organizācijām, kuras dalās ne tikai ar problēmām, bet arī bieži piedāvā tās kopīgi risināt. Arvien biežāk mūsu pensionāri paliek vientuļi, viens pret vienu ar kādu problēmu. Pateicoties mūsu sabiedriskajiem darbiniekiem sociālie darbinieki laikus uzzina par radušos nelabvēlīgo situāciju. Izbrauc uz mājām, palīdz sagatavot dokumentus, sazinās ar radiniekiem ārzemēs, satiekas ar ārstiem utt., kā rezultātā cilvēks saņem palīdzību. Kādam ir nepieciešama aprūpe mājās, kādam sociāls pabalsts, ārsta pakalpojums, bet visbiežāk cilvēki cieš no vientulības, saskarsmes un uzmanības trūkuma no tuvinieku puses. Šeit jau ir nepieciešama psihologa palīdzība, lai profesionāli, strādājot komandā, palīdzētu sociālajam darbiniekam efektīvi izmantot laiku un savas zināšanas klienta labā.

Ne vienmēr cilvēki ir gatavi lūgt palīdzību, jo īpaši atzīt to, ka viņiem nepieciešama palīdzība no malas, un šeit var palīdzēt sabiedriskās organizācijas. Rūpes vienam par otru ir labs paraugs jaunajiem un visai sabiedrībai kopumā, kad stiprākais palīdz vājākajam, kad tiek sniegta palīdzīga roka, kad sirdī labsirdība, tad var tikt galā ar jebkuru situāciju.