Apstrādes rūpniecībā gada laikā produkcijas izlaide kāpusi par 8,1%, bet samazinājums par 16,3% bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē apjomi saruka par 2%.

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 1%. Jūlijā rūpniecības produkcijas izlaide faktiskajās cenās bija 443 miljoni latu. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā bija pieaugums par 1,5%, bet samazinājums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 4,7% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 1,9%.

Gada laikā lielākais produkcijas pieaugums apstrādes rūpniecības nozarēs bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā – par 53,3%, metālu ražošanā – par 34,7% un ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā – par 32,6%. Savukārt samazinājums bija farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā – par 30,4%, citu transportlīdzekļu ražošanā (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) - par 19,1% un gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā – par 11,9%.

2012.gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 1,8%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā - par 0,9% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 2,7%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē bija samazinājums par 0,6%.