„Hitachi” nebūvēs jaunu AES bez Latvijas un Igaunijas

foto theclimatecommunity.com
foto theclimatecommunity.com

Kopīgajai Visaginas AES būvniecības kampaņai jābūt izveidotai līdz konsultatīvajam referendumam, kas šoruden notiks Lietuvā. Šādu viedokli ir izteikusi „Hitachi” vadība, kura kļūs par projekta stratēģisko investoru. Šo informāciju šodien, 3.augustā, ir publicējusi laikraksta „Lietuvos rytas” portāls.

„Šobrīd tiek veidota projektu pārvaldes komiteja, kurā darbosies ne tikai Lietuva, bet arī Latvija u Igaunija. Ir nepieciešamas nopietnākas diskusijas, lai izveidotu projekta realizācijas kampaņu. Mēs vēlētos izveidot šo kampaņu pēc iespējas ātrāk. Tas nozīmē, ka mēs ceram, ka tas tiks izdarīts līdz referendumam”, - portālam teica „Hitachi Ltd – Power Systems” nodaļas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītājs Kubo, kurš pašlaik atrodas Viļņā.

„Mūsuprāt, visas Lietuvas galvenās partijas neiebilst pret Visaginas AES. Tās saprot, ka AES ir nepieciešama, lai reģions būtu enerģētiski drošs. Šāds ir mūsu viedoklis. Protams, daudz kas būs atkarīgs no referenduma, no jaunās valdības un tās lēmumiem. Nav zināms, vai mums būs iespēja piedalīties projektā. Mēs ceram, ka iespēja būs, tāpēc turpinām diskusijas un piedāvājam reģionam savu tehnoloģiju”, - teica Kubo.

Viņš apliecināja lietuviešu ierēdņu vārdus, ka bez Latvijas un Igaunijas, tikai ar Lietuvu „Hitachi” AES nebūvēs.

IA „Regnum” jau ir ziņojusi, ka Lietuva plāno būvēt jaunu AES sadarbībā ar Latviju un Igauniju. Par stratēģisko investoru projektā ir jākļūst japāņu kompānijai „Hitachi”.
 


Написать комментарий