Sīrijas opozīcija paziņo par stratēģisko objektu ieņemšanu Alepo

foto watchsmart, Creative Commons
foto watchsmart, Creative Commons

Sīrijas nemiernieku grupējuma "Sīrijas brīvā armija" kaujiniekiem izdevies pārņemt kontroli pār vairākiem stratēģiski svarīgiem objektiem valsts otrajā lielākajā pilsētā Alepo, vēsta ārvalstu masu mediji.

Opozīcijas pārstāvji ziņo, ka ir ieņēmuši Alepo vēsturisko cietoksni, kā arī vairākus centra kvartālus.

Asiņainas kaujas starp opozīcijas spēkiem un prezidentam Bašaram al Asadam lojālo armiju Alepo pilsētā turpinās jau vairākas dienas. Dažviet pilsētā notiek ielu kaujas. Nemiernieki plāno ieņemt stratēģiski svarīgus punktus, kā arī armijas bāzes un posteņus. Savukārt regulārā armija gatavo pretuzbrukumus opozīcijas ieņemtajiem objektiem, izmantojot arī aviāciju un smago artilēriju.

Arī Damaskā situācija ir saspringta - pilsētā turpinās apšaudes, gājuši bojā arī civiliedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka Alepo pilsētā joprojām notiek asinsainas sadursmes starp nemierniekiem un armiju. BBC iepriekš vēstīja, ka nemiernieki tiek apšaudīti no iznīcinātājlidmašīnām. Nemiernieki paziņojuši, ka militārās karavānas no galvaspilsētas Damaskas virzoties Alepo virzienā. Pagaidām nav ziņu, ka armijas spēkiem būtu izdevies iegūt kontroli pār Sīrija otro lielāko pilsētu.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" paziņoja, ka nemieros Sīrijā trešdien kopā gāja bojā 163 cilvēki, no kuriem 98 bija civiliedzīvotāji, 20 - nemiernieki un 45 karavīri. Saskaņā ar organizācijas aprēķiniem kopumā kopš nemieru sākuma pērn martā Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku. Ceturtdienas rītā vien Damaskas pievārtē nogalināti 43 cilvēki.


Написать комментарий