Medaļas pēc 3. dienas: Briti, vācieši bez zelta, Lietuva 18 valstu vidū

foto london2012.com
foto london2012.com

Pēc 3. dienas olimpiskajās spēlēs medaļu ieskaitē pārliecinošu vadību saglabā Ķīna.

Ķīna sešiem zeltiem pirmajās divās dienās pirmdien Ķīna pievienoja vēl trīs – vingrošanā, daiļlēkšanā un svarcelšanā. Tādējādi ir izdevies mazliet palielināt pārsvaru pār savu lielāko konkurenti ASV, kas savus abus zeltus ieguva peldēšanā. Šobrīd 3.-4. vietā ierindojas Francija un Ziemeļkoreja, abām pa trim zeltiem. Kas interesanti, pirms četriem gadiem Pekinā ziemeļkorejiešiem kopā bija divi zelti, bet tagad divu dienu laikā (svētdien un pirmdien) uzreiz trīs. Divi no trim olimpiskajiem čempioniem Ziemeļkorejai dzimuši vīriešu svarcelšanā.

Vismaz vienu zelta medaļu šobrīd izcīnījušas 18 valstis, un tagad šajā pulkā ir arī Lietuva, kurai lielus priekus sagādājusi 15 gadus vecā skolniece Rūta Meilutīte peldēšanā. Pekinā zeltu izdevās izcīnīt 54 valstīm, bet Lietuva toreiz (atšķirībā no Latvijas un Igaunijas) vienīgā no Baltijas valstīm palika bez zelta – bija divi sudrabi un trīs bronzas. Meilutīte Lietuvas vēsturē kļuvusi par piektās zelta medaļas ieguvēju – pirms tam to paveicis diska metējs R.Ubarts (1992.), cits diska metējs V.Alekna (1996.), šāvēja D.Gudzinevičūte (2000.) un vēlreiz Alekna (2004.).

Interesants ir Japānas medaļas sadalījums - viens zelts un 10 zemāku metālu medaļas. Pēc kopējā medaļu skaita Japāna ieņem 3. vietu, taču ierasts valstis vispirms rindot pēc zelta, kā rezultātā šobrīd izlecošās saules pārstāvjiem jāsamierinās ar 9. pozīciju.

Tikmēr Vācija tikai 3. dienā ieguva pirmo medaļu – sudrabu paukošanā. Sākums vairāk nekā pieticīgs, ja ņem vērā, ka Pekinā bija 16 zelti. Tāpat bez zelta joprojām ir mājiniece Lielbritānija (0-1-2), kurai Pekinā bija 19 zelti… Varbūt izdosies 4. dienā?

31.07.2012 , 17:00

sportacentrs.com


Написать комментарий