Prezidents 'referendumu par referendumu' uzskata par nevajadzīgu

foto Valsts prezidenta kanceleja
foto Valsts prezidenta kanceleja

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) iniciētais referendums par likuma grozījumiem saistībā ar tautas nobalsošanas kārtības maiņu nav vajadzīgs, savu viedokli otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš, jautāts par ZZS ideju, atzina, ka "opozīcijai ir kaut kas jādara, sevišķi cita veida sevi parādīt opozīcijas partijām nav", tāpēc partija arī aktīvi rīkojas. Taču Bērziņš uzskata, ka šobrīd jauns referendums nav nepieciešams.

Prezidents gan uzsvēra, ka ZZS vēl nav savākuši nepieciešamos 34 parakstus, kas nepieciešami referenduma rosināšanai. "Vēlos dzirdēt ZZS motivāciju referenduma rīkošanai," intervijā sacīja Bērziņš, pieļaujot, ka partijai ir savi mērķi, kurus viņš tomēr saista ar tuvajām pašvaldību vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka politiskā apvienība "Saskaņas centrs" paziņojuši, ka palīdzēs ZZS savākt nepieciešamos 34 parakstus, lai rosinātu tautas nobalsošanu.

Saeima 26.jūlijā pieņēma likuma grozījumus, kuri reizē gan sarežģīs parakstu vākšanu, gan pakāpeniski ļaus ieviest papildu parakstīšanās mehānismus.
 


Написать комментарий