Diviem Latvijas valstspiederīgajiem Lielbritānijā par zādzībām piespriež ilgus cietumsodus

foto news9.com
foto news9.com

Diviem Latvijas valstspiederīgajiem Lielbritānijā ir piespriesti ilgi cietumsodi par desmitiem zādzību ar ielaušanos, pirmdien ziņoja Kembridžšīras grāfistes laikraksta "Cambs Times" interneta portāls.

25 gadus vecais Oskars Beitāns no Visbečas pilsētas tika atzīts par vainīgu kā 82 zādzību ar ielaušanos dalībnieks, kas izdarītas gados vecu cilvēku mājokļos Kembridžšīras, Norfolkas un Safolkas grāfistē.

Beitāns noliedza, ka būtu izplānojis zādzības ar ielaušanos, tomēr pēc divarpus nedēļu ilgas prāvas Noridžas valsts tiesā tika atzīts par vainīgu un saņēma desmit gadu cietumsodu.

Līdz ar viņu tika notiesāts arī 23 gadus vecais Jurijs Kazačoks no Kingslinas pilsētas, kuram piesprieda septiņu gadu ieslodzījumu.

Tiesnesis Nikolass Koulmens, kurš piesprieda šos sodus, atzina, ka abi Latvijas valstspiederīgie metuši "tumšu ēnu" uz savu kopienu.

Beitāns un Kazačoks trīsarpus mēnešus piedalījās bandā, kas darbojās kā "siseņu bars", sacīja tiesnesis. Viņi ielauzās gados vecu cilvēku mājokļos un zaga skaidru naudu un juvelierizstrādājumus. Nozagto mantu kopējā vērtība tiek lēsta aptuveni 160 tūkstoši sterliņu mārciņu (142 tūkstoši latu).

Koulmens teica, ka Beitāns un Kazačoks vienlīdzīgi piedalījušies šajos noziegumos.

"Jūsu un jūsu draugu, kas atzinuši savu vainu, uzvedība, manuprāt, ir metusi tumšu ēnu uz Latvijas cilvēku reputāciju, kuri ir labi un godīgi pilsoņi un ieradušies šajā valstī ar patiesu nolūku uzlabot savu stāvokli," paziņoja tiesnesis, vēršoties pie Beitāna un Kazačoka.

Koulmens nosauca viņus par "zagļiem marodieriem" un pavēstīja, ka "nav iespējams attaisnot" viņu nodarīto postu.


Написать комментарий