Daugavpils „Kukulečka” pārstāvēja Latviju Starptautiskajā bērnu kolektīvu festivālā

foto Poļu nams
foto Poļu nams

Pirms dažām dienām Daugavpils folkloras ansamblis „Kukulečka” atgriezās no senās kūrortpilsētas Ivonič–Zdrojas, kur piedalījās VIII Starptautiskajā poļu bērnu folkloras kolektīvu festivālā.

Mūsu „Kukulečkas” ilggadēja vadītāja Žanna Stankeviča Gorod.lv pastāstīja, ka tieši šajā nelielajā poļu pilsētā no 19. līdz 26.jūlijam kolektīvs pārstāvēja Latviju pasaules mēroga festivālā. Tajā piedalījās 17 radošie kolektīvi no septiņām valstīm – Baltkrievijas, Kanādas, Ukrainas, Vācijas, Rumānijas, ASV un Latvijas.

„”Kuklečkas” dejotāji ir piedalījušies vairākos desmitos festivālos un konkursos, bet, bez šaubām, festivāls Ivoničā ir viens no iemīļotākajiem, tas paliek atmiņā uz ilgu laiku. Šāda veida pasākumi notiek vienreiz trīs gados, un festivāla dalībnieku koncerti norisinās visā Podkarpatskas apgabalā.

Šoreiz „Kukulečka” kopumā sniedza 6 koncertus, uzstājoties ne tikai Ivonič–Zdrojā, bet arī Rimanovā, Krosno. Divi no šiem koncertiem tika veltīti mūsu valsts dejām.

Kolektīvu uzņēma ļoti sirsnīgi un viesmīlīgi, uzstāšanas laikā skatītāju zāles bija pilnas, kolektīva dalībnieki piedalījās arī krāšņajā gājienā un svinīgajā Misē.

Polijā pavadītais laiks bija ļoti interesants un intensīvs arī informācijas ziņā, taču jaunie daugavpilieši godam tika ar to galā, ar lielu interesi apmeklējot muzejus un skata torņus.

Ceram, ka „Kukulečka” atstāja uz festivāla rīkotājiem un visiem skatītājiem labu iespaidu. Tādā gadījumā pēc 3 gadiem mūsu mazajiem dejotājiem būs iespēja doties uz IX Starptautisko poļu bērnu folkloras kolektīvu festivālu, atkal apmeklējot Ivoniču-Zdruju, kur viņi godam pārstāvēs savu valsti un dzimto pilsētu Daugavpili”, - dalījās iespaidiem pani Žanna.



Написать комментарий