ANO: Sīrijā apšaudīta ANO novērotāju autokolonna

foto marcopolis.net
foto marcopolis.net

Sīrijā pie Homsas pilsētas svētdien ar vieglajiem ieročiem tika apšaudīta neapbruņotu ANO novērotāju autokolonna, bet laimīgā kārtā neviens netika ievainots, pirmdien paziņoja ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns.

Piecu automašīnu kolonnā bija arī ANO novērotāju misijas Sīrijā UNSMIS vadītājs ģenerālis Babakars Gaje.

Kad kolonna, braucot no protestu pārņemtās Homsas, atradās Talbisas ciemā, vienai tās automašīnai trāpīja trīs lodes un citai - viena lode, sacīja ANO miera uzturēšanas spēku preses sekretāre Džozefīne Gerrero.

Nav zināms, kas raidīja šos šāvienus, sacīja ANO amatpersonas.

Gaje preses konferencē Damaskā pastāstīja, ka bija devies pirmajā lauka vizītē, kopš viņš pirms nedēļas ieradās Sīrijā pārņemt UNSMIS vadību. Viņš nepieminēja ANO autokolonnas apšaudīšanu, bet sacīja, ka Homsas apmeklējuma laikā bijis aculiecinieks apšaudei ar artilēriju un mīnmetējiem dažos šīs pilsētas rajonos.

Bans vēlreiz aicināja Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu izbeigt bruņoto spēku "vardarbīgos pasākumus" Homsas un Alepo pilsētās. "Mēs esam dziļi nobažījušies, ka tie lieto visa veida smago aprīkojumu, tai skaitā militārās lidmašīnas un uzbrukuma helikopterus un smagos ieročus. Tā ir nepieņemama situācija. Situācija kļūst arvien sliktāka," sacīja ANO ģenerālsekretārs.

UNSMIS, kurā ir nepilni 3000 novērotāju, sāka darbu Sīrijā aprīlī.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.
 


Написать комментарий