Daugavpilī ar ziedu un vainagu uzlikšanas ceremoniju pagodināja pilsētas atbrīvotāju piemiņu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 27.jūlijā, Daugavpilī kritušo karavīru kapos uzlika ziedus un vainagus, tādā veidā atzīmējot pilsētas atbrīvošanas no fašistiskajiem iebrucējiem 68.gadadienu. 

Plkst.11:00 Dubrovina parkā Daugavpils vadība, Saeimas deputāts, Krievijas un Baltkrievijas ģenerālkonsuli, veterānu un jauniešu organizāciju pārstāvji, kā arī parastie pilsētnieki pagodināja karavīru piemiņu, kuru gāja bojā, atbrīvojot mūsu pilsētu.

Ziedu uzlikšanas ceremonijā piedalījās arī divi tā laika notikumu liecinieki – Iļja Mokrušnikovs un Klavdija Jefimova. Vēl viena atbrīvotāja – Raisa Lapova – slimības dēļ nepiedalījās pasākumā.

Iļja Mokrušnikovs Gorod.lv pastāstīja, ka atbrīvotāji mūsu pilsētu atrada pa pusei iznīcinātu. 21 gadu vecs jefreitors, kas dienēja Otrajā Baltijas frontes vienībā, pēc pilsētas atbrīvošanas 5 dienām viņš palīdzēja atjaunot dzelzceļu.

„Protams, nebija viegli. Taču mēs bijām jauni, spēka pilni un pēc pamatdarba steidzamies nojaukt aizbērumus. Tajā laikā cilvēku pilsētā bija palicis ļoti maz, tāpēc bija nepieciešama jebkura palīdzība. Vēlāk pilsētā atbrauca cilvēki no laukiem, citām pilsētām un republikām, lai palīdzētu atjaunot Daugavpili”, - atceras veterāns, kuru šodien pavadīja no tālās krievu Stavropoles atbraukušie ciemos mazmeita un mazmeitas dēls.



Написать комментарий