Rinkēvičs: runas par 'Jaunā viļņa' ietekmi uz Latvijas kultūru liecina par zemu pašapziņu

foto Saeimas kanceleja
foto Saeimas kanceleja

Bažas par konkursa "Jaunais vilnis" negatīvo ietekmi uz Latvijas kultūru, liecinot par latviešu zemo pašapziņu, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Viņš aicināja šo konkursu nesaistīt ar iekšējo vai ārējo politiku.

Ministrs, atzīstot, ka konkursā skanošā mūzika nav viņa iecīnītā, sacīja - "Jaunais vilnis" drīzāk uzskatāms par jauno dziedātāju iespēju izrauties starptautiskā tirgū, nevis politiku. Savukārt, runas par šī konkursa negatīvo ietekmi uz Latvijas tēlu vai kultūru, ministrs saistīja ar latviešu zemo pašapziņu.

Iesaistīties diskusijās par plānoto "Jaunā viļņa" nakts diskotēku, kas notiks Rīgas krastmalā, Rinkēvičs nevēlējās, sakot, ka politiķi par šo jautājumu jau ir gada daudz nevajadzīgi sprieduši.

Jau vēstīts, ka ceturtdien dome deva atļauju pasākuma rīkošanai 11.novembra krastmalā. Biedrība "Demokrātiskie patrioti" vēl pirms atļaujas izdošanas pauda apņemšanos to apstrīdēt administratīvajā tiesā. Iebildumus pret pasākumu asi izteica arī kultūras ministre Žanetre Jaunzeme - Grende (NA), sakot, ka 11.novembra krastmalā ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem, ar kuriem lepojas un par nozīmīgiem uzskata Latvijas sabiedrība un kuri stiprina nacionālo identitāti.


Написать комментарий