Šodien Daugavpilī atzīmē pilsētas atbrīvošanas 68.gadadienu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 27.jūlijā, mierīgi un bez īpašām svinībām Daugavpils atzīmē pilsētas atbrīvošanas no fašistiskajiem iebrucējiem 68.gadadienu.

Šajā dienā agri no rīta 1944.gadā Pirmā un Otrā Baltijas frontes vienības sāka neilgu, bet asiņainu cīņu par mūsu pilsētu. Vācijas okupācija ilga 37 mēnešus un maksāja Daugavpilij vairāk nekā 165 000 pilsētnieku dzīvības.

Šodien plkst.11:00 notiks piemiņas ziedu un vainagu uzlikšanas ceremonija pie Mūžīgās uguns Dubrovina parkā, kurā tiek aicināti piedalīties visi pilsētnieki un Daugavpils viesi.

Pēc ceremonijas Krievijas un Baltkrievijas diplomātisko misiju pārstāvji un pilsētas veterānu organizāciju locekļi kopā ar daugavpiliešiem dosies uz Brāļu kapiem, lai pagodinātu karavīru piemiņu, kuri ziedoja savas dzīvības, lai atbrīvotu Daugavpili.

Pašlaik mūsu pilsētā dzīvo tikai trīs cilvēki, kuri 1944.gada karstajā jūlijā piedalījās pilsētas atbrīvošanas kara operācijā. Tie ir Iļja Mokrušnikovs, Klavdija Jefimova un Raisa Lapova. KF konsulāts viņiem par godu šodien rīko svinīgās pusdienas.

Ziedu uzlikšanā pie Mūžīgās uguns var piedalīties visi daugavpilieši, tādā veidā pagodinot karavīru piemiņu, kuri gāja bojā, atbrīvojot Daugavpili.
Turklāt pilsētniekiem ir lieliska iespēja piedalīties vēsturiskajā ekskursijā – apmeklēt ekspresizstādi, kas tika atklāta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un ir veltīta šodienas piemiņas datumam. Sīkāka informācija par izstādi atrodama ŠEIT.


Написать комментарий