Plūdos Pekinā bojā gājuši 77 cilvēki

foto joannpittman.com
foto joannpittman.com

Lietusgāžu izraisītos plūdos Pekinā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 77 cilvēkiem, ceturtdien vēstīja valsts ziņu aģentūra "Sjiņhua".

Pekinas varas iestādes svētdien bija paziņojušas par 37 bojāgājušajiem šajā pilsētā.

Plūdus izraisīja lielākās lietusgāzes, kas piemeklējušas Pekinu vairāk nekā 60 gadu laikā. Upes, izejot no krastiem, applūdināja automaģistrāles un daudzas automašīnas.

Daudzi Pekinas iedzīvotāji bija pauduši bažas par oficiālo upuru skaitu, uzskatot patieso skaitu par daudz lielāku. Ķīnas mikroblogos "veibo" tika kritizēta varas iestāžu reakcija uz dabas katastrofu galvaspilsētā, bet daudzus kritiskākos blogus izdzēsa Ķīnas interneta cenzori.

Kritizētāji uzskatīja, ka upuru skaits un postījumi būtu daudz mazāki, ja valdība būtu labāk brīdinājusi iedzīvotājus, tostarp ar mobilo telefonu īsziņām, un modernizējusi Pekinas senās drenāžas sistēmas.

Ķīnas valsts medijiem tika dots rīkojums publicēt pozitīvas ziņas par vienkāršo cilvēku varonību šajā dabas katastrofā, nevis kritiskas ziņas, tāpēc tie tika apsūdzēti patieso katastrofas apmēru slēpšanā.

Pekinas pašvaldības preses sekretāre Vana Huja nedēļas sākumā uzstāja, ka varas iestādes neslēpj patieso upuru skaitu, bet atzina, ka oficiālās informācijas atjauninājumu trūkums izraisījis sabiedrības aizdomas.


Написать комментарий