XII Tautas muzikantu svētki atkal uzplaukst Viļānos un Barkavā

publicitātes foto
publicitātes foto

3. un 4.augustā Viļānos un Madonas novada Barkavā jau 12.gadu pēc kārtas Tautas muzikantu svētkos kopā pulcēsies tautas muzikanti–vecmeistari, jaunieši, kapelas un folkloras kopas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, portālu gorod.lv informēja Maija Upeniece Tautas muzikantu biedrības pārstāve.

Svētki sāksies 3.augustā Viļānos, romantiskajā Lakstīgalu salā, ar koncertu un zaļumballi, kur varēs klausīties lakstīgalu dziesmām līdzīgus meldiņus, dziedāt līdzi un griezties valša ritmos līdz galvas reibumam. Viļānos varēs atkal satikt vai no jauna iepazīt Latvijas muzikantus no Rēzeknes, Viļāniem, Rēzeknes novada Gaigalavas, Viļakas novada Kupravas un Medņevas, Daugavpils, Saldus novada Nīgrandes, Ventspils un Lietuvas muzikantus no Šakiaiskova rajona un Zarasu pilsētas, un Igaunijas muzikantus no Raplas apriņķa.

Nākošajā dienā muzikanti dosies uz Madonas novada Barkavu, kur pa dienu tiks rīkotas meistarklases, ikviens turp var doties un apgūt dažādu instrumentu spēles tehnikas (mazās bundziņas, ermoņikas, vijole, cītara, cimbole), klausīties vecmeistaru pieredzes stāstos vai izbaudīt muzicēšanas noskaņas Barkavas ielās un pagalmos. Tās pašas dienas vakarā – 4.augustā plkst. 18:00, pie Barkavas pamatskolas dīķa, izskanēs Tautas muzikantu svētku dižais koncerts, kur jau iepriekš minētajiem pievienosies muzikanti no Madonas novada Barkavas, Ciblas novada Pušmucovas, Kārsavas novada Salnavas un Malnavas, Gulbenes novada Lizuma, Salacgrīvas novada Tūjas, Aglonas, Dagdas, Ludzas, Jēkabpils, Kuldīgas, Rīgas un Utenas (Lietuva).

Tradicionālā satikšanās Tautas muzikantu svētkos Viļānos un Barkavā augusta pirmajā nedēļas nogalē katru gadu kļūst arvien kuplāka un sirsnīgāka. Kopš 2001.gada ir apzināts lielākais vairums muzikantu-vecmeistaru, kuri spēlēt iemācījušies pašmācības ceļā viens no otra nevis skolās, viņiem pievienojas jaunieši, ģimenes un svētki atkal uzplaukst gluži kā krāsaina un koša ūdens lilija.

Tautas muzikantu svētku autore ir Tautas muzikantu biedrības vadītāja Iveta Dukaļska, svētkus atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Madonas novada domes Barkavas pagasta pārvalde un Barkavas kultūras nams, Viļānu novada dome un Viļānu kultūras nams.



Написать комментарий