'Krājbankas' klienti bankā piemirsuši vērtspapīrus 2,5 miljonu vērtībā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Aptuveni 12 000 personu bankrotējušajā AS "Latvijas Krājbanka" vēl glabājas dažādi vērtspapīri 2,5 miljonu latu vērtībā, par kuriem daļa vienkārši ir piemirsuši, portālu "Delfi" informēja bankas administratora "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Tā kā ir uzsākta "Krājbankas" bankrota procedūra, banka vairs nav tiesīga turpināt sniegt finanšu pakalpojumus, tai skaitā glabāt klientiem piederošos vērtspapīrus. Ņemot vērā, ka aptuveni 12 000 personu bankā vēl glabājas dažādi vērtspapīri, bankas administrators aicina tās līdz šī gada 30.oktobrim vērsties bankā ar lūgumu par viņu īpašumā esošo vērtspapīru pārvešanu uz citu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību.

Ja attiecīgās personas pēc noteiktā termiņa nebūs pārvedušas vērtspapīrus uz citu finanšu iestādi, atbilstoši Kredītiestāžu likumam, šie vērtspapīri tiks pārdoti atklātā izsolē. Izsoles rezultātā iegūtie naudas līdzekļi kopā ar dokumentiem par izsoles organizēšanu un norisi tiks nodoti glabājumā notāram, pie kura pēc tam būs jāgriežas, lai saņemtu naudu. Kopējā vērtspapīru portfeļa vērtība ir aptuveni 2,5 miljoni latu.

"Jāatzīmē, ka lielākā daļa personu, kurām bankā glabājas vērtspapīri, visticamāk par to ir piemirsušas, jo attiecīgās darbības ar vērtspapīriem veiktas deviņdesmito gadu sākumā vai vidū par visai nelielām summām. Esam jau nosūtījuši atgādinājuma vēstules šīm personām ar lūgumu atsaukties, lai izbeigtu līgumattiecības ar Latvijas Krājbanku un pārvestu vērtspapīrus uz citu banku," saka "KPMG Baltics" korporatīvo finanšu direktors Aivars Jurcāns.

Neskaidrību gadījumā bankas klienti var sazināties ar administratoru pa tālruni 67092020. Savukārt informāciju par atvērtajiem Latvijas Krājbankas klientu apkalpošanas centriem iespējams uzzināt interneta mājas lapā www.lkb.lv vai pa iepriekš minēto tālruni.

Bankas administrators vērš arī uzmanību, ka drīzumā tiks slēgti vairāki klientu apkalpošanas centri - Gulbenē, Kuldīgā un Talsos klientu apkalpošanas centri būs atvērti līdz 1.augustam, Rīgā, Brīvības ielā 38 centrs strādās līdz 15. augustam, Ventspilī, Valmierā, Jelgavā un Liepājā - līdz 14. septembrim, Daugavpilī - līdz 31.oktobrim, bet Rīgā, J.Daliņa ielā 15 - līdz 30. decembrim.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompāniju "KPMG Baltics", kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.


Написать комментарий