Irākas bumbu sprādzienos un apšaudēs bojā gājušo skaits turpina pieaugt

foto fooyoh.com
foto fooyoh.com

Dažādās Irākas pilsētās pirmdien tika sarīkoti sprādzieni un apšaudes, nogalinot vismaz 111 cilvēkus, kas ir lielākais vienā dienā nogalināto skaits Irākā pēdējos divos gados, paziņoja amatpersonas.

19 pilsētās notika 28 uzbrukumi, kuros nogalināti vismaz 111 cilvēki un ievainoti vismaz 235.

Sprādzienos sunnītu apdzīvotajā Tadži pilsētā tika nogalināti 42 cilvēki un ievainoti 40. Tadži vispirms eksplodēja automobilī ievietota bumba un ceļmalā novietoti spridzekļi, bet pēc glābēju un policistu ierašanās notikuma vietā uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, detonējot savu spridzekļu jostu, pastāstīja mediķi.

Bagdādes šiītu rajonā "Sadra pilsēta" eksplodēja automašīnā ievietots spridzeklis pie Iekšlietu ministrijas biroja, kas izsniedz personas dokumentus Irākas pilsoņiem. Sprādzienā tika nogalināti vismaz 12 cilvēki un ievainoti 22. Divos citos sprādzienos Bagdādes rajonos Huseinijā un Jarmukā tika nogalināti vismaz četri cilvēki un ievainoti 24. Automobilī ievietota spridzekļa eksplozijā Tarmijas pilsētā uz ziemeļiem no Bagdādes tika ievainoti deviņi cilvēki.

Bumbu sprādzienos un kaujinieku sarīkotās drošības spēku kontrolpunktu apšaudēs Dijalas provincē tika nogalināti 11 un ievainoti 40 cilvēki.

Nemiernieki arī uzbruka armijas bāzei pie Salāhedīnas provinces Duluijas pilsētas, nogalinot vismaz 15 Irākas karavīrus un ievainojot vēl divus. Kontrolpunkta apšaudē un automobilī ievietota spridzekļa eksplozijā pie šiītu mošejas šajā provincē tika nogalināti trīs un ievainoti seši cilvēki.

Irākas ziemeļos Kirkūkas, Dibisas un Tuzhurmatu pilsētās eksplodēja deviņi spridzekļi, nogalinot septiņus un ievainojot 29 cilvēkus. Automobilī ievietotas bumbas sprādzienā pie šiītu mošejas Dudžailas pilsētā tika nogalināta sieviete un ievainoti vēl četri cilvēki.

Divos sprādzienos un vienā apšaudē, kas notika Mosulā un netālu esošajā Baadžas pilsētā, tika nogalināti deviņi un ievainoti septiņi cilvēki.

Ceļmalā novietots spridzeklis tirgū Divanijas pilsētā pie Bagdādes nogalināja trīs cilvēkus un ievainoja 25. Hītas pilsētā valsts rietumos eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis pie armijas patruļas, nogalinot vienu karavīru un ievainojot vēl 10.

Pirmdien nogalināto skaits ir lielākais kopš 2010.gada 10.maija, kad Irākā tika nogalināti 110 cilvēki.

"Al Qaeda" Irākas filiāle "Irākas Islāma valsts" pirms dažām dienām pārraidītā audoierakstā brīdināja, ka plāno atgūt savu agrāk kontrolēto teritoriju Irākā.


Написать комментарий