Krievijas jauno līderu vizīte Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

15.-21. jūlijā Latvijā viesojas Krievijas jauno līderu delegācija. 19. jūlijā viesi no Krievijas apmeklēja Daugavpili. Domē jauniešus uzņēma Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, informē Daugavpils pašvaldības mājaslapa.

16 jaunieši no ļoti dažādiem Krievijas reģioniem ieradušies, lai iepazītos ar Latvijas politisko, sociālo un ekonomisko attīstību

Jauniešiem bija sagatavota prezentācija par pilsētas vēsturi, ekonomiku, jaunatnes politiku, kultūras dzīvi un pašvaldības struktūru. Pēc prezentācijas Vitālijs Azarevičs aicināja jauniešus uzdot jautājumus. Krievijas jaunieši interesējās par vēlēšanu procesu, par pašvaldības struktūru. Piemēram, jaunieši interesējās, kas ir Bāriņtiesa, ko nozīmē pabalsts malkas iegādei .

Vitālijs Azarevičs skaidroja kā strādā Dome, kā tā tiek ievēlēta, kā ievēl Domes vadību, kā strādā komisijas un komitejas, viņš arī pastāstīja par Daugavpils pieredzi ES finansējuma piesaistē, par pārrobežu projektiem, kuros iesaistītas arī kaimiņvalstis Krievija un Baltkrievija.

Bija jautājumi arī par iedzīvotāju emigrāciju, par jaunatnes organizāciju atbalstu, izvērtās diskusija par augstāko izglītību.

Krievijas jaunieši pateicās Daugavpils Domei par viesmīlīgo uzņemšanu. Vitālijs Azarevičs izteica gandarījumu, ka jaunieši tik aktīvi interesējas par Latviju un Daugavpili un uzdāvināja par piemiņu Daugavpils suvenīrus un informatīvos materiālus..

Daugavpilī viesi no Krievijas apmeklēja Krievu namu un devās ekskursijā pa pilsētu.


Написать комментарий