Pieprasījums pēc autogāzes iekārtām strauji pieaug

publicitātes foto
publicitātes foto

Šobrīd ik mēnesi ar autogāzes iekārtām Latvijā tiek aprīkots vidēji 1 400 automašīnu. Salīdzinot ar gada sākumu, ar gāzes iekārtām aprīkoto auto skaits ir divkāršojies, bet salīdzinājumā ar situāciju pirms gada – pat pieckāršojies, portālu "Delfi" informēja gāzes iekārtu uzstādīšanas uzņēmums SIA "Autonams".

"Autonams" valdes loceklis Edvīns Panders norāda, ka lielais lūzuma punkts bija šā gada februāris un marts, kad benzīna cena pārkāpa lata robežu, tas lika ļoti daudziem cilvēkiem sākt pārvērtēt savus ikmēneša tēriņus un sākt interesēties par autogāzi.

Panders uzsver, ka liela nozīme tirgus izaugsmē ir faktoram, ka cilvēki kļūst izglītotāki un zinošāki attiecībā uz autogāzi un jaunākās paaudzes autogāzes sistēmām. "Vēl nesen mūsu prātos valdīja mīti un stereotipi par autogāzes ietekmi uz automašīnas tehnisko stāvokli un drošību vispār, bet mūsdienās ar jaunākās paaudzes autogāzes iekārtām ir sasniegts tas līmenis, kad satraukumam nav pamata," norāda Panders.

Jaunākās paaudzes gāzes iekārtām savu uzticību izsaka arvien vairāk jauno automobiļu tirgotāji. Šī tendence vērojama gan pasaulē, gan Latvijā – gāzes iekārtu kā "pievienoto vērtību" piedāvā gan auto tirgotāji, gan arī ražotāji. "Autonams", kurš ar gāzes iekārtām aprīko vairāku Latvijas auto dīleru jaunās automašīnas, secina, ka pieprasījums pēc jaunām automašīnām ar autogāzi ir vērā ņemams, un pasūtījumu skaits arvien aug.

Arī uzņēmumi arvien vairāk tiecas uzlabot savu ikmēneša bilanci, izvēloties aprīkot savus autoparkus ar autogāzes iekārtām. Pēc CSDD datiem, šobrīd juridiskām personām reģistrētas 2 064 automašīnas (to skaitā 1 140 vieglās a/m, 915 kravas a/m un deviņi autobusi), kas kopskaitā veido 6% tirgus, pārējie 94% attiecas uz fizisko personu automašīnām. Tomēr tendence vērtējama ar pieaugumu, ko norāda arī Panders: "Autogāzes tirgū biznesa klients kļūst arvien aktuālāks un redzamāks, turklāt pieprasījums neattiecas tikai uz esošo autoparku (lietotām automašīnām), bet arī uz jaunajiem spēkratiem. Secinām, ka arī uzņēmējs, izvēloties iegādāties jaunu automašīnu, apsver tās ekonomiskos aspektus ilgtermiņā. "Autonama" pieredze tam ir lielisks piemērs: tieši šobrīd ar gāzes iekārtām tiek aprīkotas gan Rīgas taksometru parka, gan "Baltic Taxi" jaunākais autoparka papildinājums – vairāk nekā 50 jaunas automašīnas."

Pēc CSDD publiskajā vietnē pieejamās informācijas, šobrīd Latvijā reģistrēti 86 gāzes iekārtu uzstādīšanas uzņēmumi. Līdz šāgada 6. jūlijam valsī reģistrēti 35 202 ar autogāzi aprīkoti transportlīdzekļi, kas veido 5% no visiem reģistrētajiem transportlīdzekļiem. Kopējais ar autogāzi aprīkoto automašīnu skaita pieaugums CSDD transportlīdzekļu reģistrā no janvāra līdz jūlijam ir par 19,7%.


Написать комментарий