Drošības poga tagad aktīvi strādā arī Daugavpilī

foto payshort.com
foto payshort.com

Visā pasaulē jau daudzus gadus tiek plaši izmantota tā saucamā ,,drošības poga,,. Kas tas tāds? Drošības spiedpoga ir neliela ierīce, kura palīdz kritiskā brīdī risināt daudzus dienišķus klienta jautājumus, informē Sociālo lietu pārvalde.

Vecāka gada gājuma cilvēki bieži saskaras ar jautājumiem, kurus brīžam viņiem nav pa spēkām atrisināt pašiem. Labi, kad ir radinieki un tuvinieki. Bet ko darīt, ja tie nevar būt blakus vajadzīgā brīdī? Ko darīt, ja vecāka gada gājuma cilvēks dzīvo viens? Kas atnāks palīgā? Kas atbalstīs?

Tātad ,,drošības poga,, ir pakalpojumu komplekss vai, citiem vārdiem, unikāla palīdzības sistēma, kurā speciāli izstrādāta mūsdienīga tehnika ir apvienota ar neatliekamās palīdzības, psiholoģiskā atbalsta un sociālās aprūpes elementiem. Šis pakalpojums vienlaikus ir vienkāršs, universāls, un individuāli pielāgojams. Spiedpoga izskatās kā neliels kulons, kuru pēc vēlēšanās, var nēsāt uz kakla vai piestiprināt uz rokas apakšdelma un nēsāt kā parastu rokas pulksteni. Nepieciešamības gadījumā, uzspiežot uz drošības pogas rodas signāls, kurš nonāk pie sakaru darbinieka.

Tādā veidā klients, palīdzību var pieprasīt tieši tad, kad jūt nepieciešamību pēc tās. Palīdzību var saņemt jebkādā diennakts laikā visas nedēļas garumā (bez brīvdienām). Šī nelielā ierīce ļauj cilvēkam saglabāt ierasto dzīves veidu un apzināties, ka atrodas drošībā. ,,Drošības poga,, dod pārliecības sajūtu ģimenei, iespēju radiniekiem mierīgi strādāt un dzīvot, neuztraucoties par saviem vecākiem un vecāko paaudzi.
Tagad arī mūsu pilsētas iedzīvotāji ir guvuši iespēju saņemt šādu pakalpojumu. Sociālo lietu pārvalde kopā ar biedrību ,,Latvijas Samariešu apvienība,, pilsētas iedzīvotājiem bezmaksas uzstādīja ,,Drošības pogas,,. Vecāka gada gājuma cilvēki, kuri dzīvo vieni, tagad brīvi lieto pasaules līmeņa pakalpojumu.
Šī ideja ieinteresēja arī citas organizācijas. Iespējams, ka nākotnē šīs pakalpojums kļūs piejams plašākai Daugavpils iedzīvotāju auditorijai.