Daugavpilī turpina ierīkot „guļošos policistus”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nav noslēpums, ka Daugavpils gājēju ielas – Rīgas ielas krustojumi periodiski tiek remontēti, tiek paceltas iekritušās lūkas, atjaunots segums. Pavisam nesen tika veikts Rīgas un Viestura ielas, kā arī Rīgas ielas un Alejas ielas krustojumu remonts, pēdējā minētajā krustojumā atkal bija iekritusi lūka.

Pilsētnieki ir pamanījuši, ka pēc Rīgas ielas un Viestura ielas krustojuma remonta šeit tika ierīkots tā saucamais „guļošais policists”. Vicemērs Vjacēslavs Širjakovs paskaidroja, ka barjera, kas liek autovadītājiem samazināt ātrumu, tika ierīkota pēc Komunālās saimniecības pārvaldes iniciatīvas, lai automašīnas atkal nesabojātu segumu.

Vicemērs paskaidroja, ka Rīgas ielas reljefa atšķiras ar specifisku lietus ūdeņu novadīšanu, tāpēc Rīgas un Viestura ielu krustojuma konstitūcija ir diezgan sarežģīta. Lai ceļa posms netiktu atkārtoti bojāts un nekļūtu par CSN iemeslu, tika nolemts ierīkot šeit „guļošo policistu”, lai autovadītāji maksimāli samazinātu ātrumu un neveicinātu seguma nolietošanos.

Kā arī kļuva zināms, ka Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde izteikusi lūgumu ierīkot „guļošos policistus” pie mācību iestādēm. Taču šie ieteikumi nerada „Latvijas Valsts ceļi” Daugavpils nodaļas vadītāja Gunāra Hmeļņicka atbalstu.

Pagājušajā gadā pie mācību iestādēm tika ierīkotas dažas barjeras, šogad bija ieteikumi ierīkot tos vēl divās vietās – pie Ruģeļu bērnudārza un pie Saules ielas 5A (blakus Saules skolai un Pašvaldības policijai). Pagaidām šie jautājumi nav aktuāli, taču naudas līdzekļi šim mērķim pilsētas budžetā ir paredzēti, tāpēc līdz ar mācību gada sākumu nepieciešamības gadījumā minētie darbi tiks veikti.

Turklāt Ceļu policijas Satiksmes uzraudzības nodaļas vecākais inspektors Ritvars Širins portālam Gorod.lv paziņoja, ka policijas darbinieki atbalsta pašvaldības iniciatīvu ierīkot pilsētā „guļošos policistus”, jo pie katras skolas un katrā krustojumā nav iespējams norīkot policistu.


Написать комментарий