Apstiprinot jaunus noteikumus, deputāti strīdējās, vai 5 gadus vecas automašīnas īpašnieks var tikt atzīts par maznodrošināto personu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti tika iepazīstināti ar Sociālo lietu pārvaldes izstrādāto lēmuma projektu, kas izraisīja ilgu apspriedi. Jauni noteikumi, kuri rezultātā tika apstiprināti ar grozījumiem, attiecas uz to īpašumu, kas ietekmē maznodrošinātās personas statusa saņemšanu.

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova deputātiem paskaidroja, ka no šī gada 1.jūnija ir stājušies spēkā MK noteikumi, kuri nosaka, ka pašvaldībām jāsamazina īpašumu saraksts, kas neļauj atzīt cilvēku par maznodrošināto.

Šajā sakarā SLP piedāvāja apstiprināt noteikumus, saskaņā ar kuriem cilvēks varētu iegūt statusu, ja viņam izņemot dzīvokli, māju un zemi pieder arī vairāk nekā 5 gadus veca automašīna vai motocikls, kas pretendenta īpašumā atrodas vairāk nekā 2 gadus. Īpašuma sarakstā, kas ļautu saņemt maznodrošinātās personas statusu, tika piedāvāts iekļaut arī motorolleri, mopēdu, motorlaivu un parastu laivu.

Viktors Butāns pirmais apšaubīja pretendentam uz maznodrošinātās personas statusu piederošās automašīnas vecumu, viņu atbalstīja vicemērs Līvija Jankovska, izsakot priekšlikumu palielināt automašīnas vecumu līdz 10 gadiem vai noteikt automašīnas maksas robežas. Kolēģus atbalstīja pārējie komitejas deputāti – Ludmila Smikova, Oļegs Hublarovs, Anžela Rimvida-Mickeviča un Vjačeslavs Širjakovs, kuri atzina, ka, ja cilvēks ir spējīgs uzturēt automašīnu, rodas jautājums, kāpēc viņš pretendē uz maznodrošinātās personas statusu.

Pēc ilgas diskusijas, kuras laikā S.Gavrilova centās aizstāvēt piedāvātos noteikumus, tika pieļauts to korekcijas variants un tika atļauts saņemt maznodrošinātās personas statusu cilvēkiem, kuriem pieder vecākas par 10 gadiem automašīnas, nevis par 5 gadiem, kā tika piedāvāts sākotnēji. Minētie ierobežojumi neattiecas uz invalīdiem un daudzbērnu ģimenēm.

Komitejas locekļi atzīmēja, ka tas ir pozitīvi, ka pašvaldības budžets ļauj palielināt personu loku, kuriem tiks sniegta pašvaldības palīdzība. Taču, kā atzīmēja S.Gavrilova, pagaidām nav zināms cilvēku skaits, kuri pēc jaunu noteikumu apstiprināšanas varēs saņemt maznodrošinātās personas statusu, bet ir zināms, ka jauni noteikumi neprasīs papildus līdzekļus no budžeta.


Написать комментарий