SM: tehniskās apskates iespējas autoservisos būtu rūpīgi jāizvērtē

publicitātes foto
publicitātes foto

Jebkādas iniciatīvas transportlīdzekļu ikgadējās tehniskās apskates sistēmas maiņai ir rūpīgi jāizvērtē no sabiedrības ieguvuma viedokļa, īpaši analizējot iespējamās sekas, pieļaujot tehniskās apskates un autoservisu pakalpojumu apvienošanu, kā to piedāvā darīt autotirgotāju asociācija, portālam "Delfi" norāda Satiksmes ministrijā (SM).

Ņemot vērā transportlīdzekļu vidējo vecumu Latvijā, sabiedrības interesēs ir jānodrošina regulāra un objektīva tehniskā stāvokļa pārbaude, vienlaikus maksimāli izslēdzot pārbaudītāju ieinteresētību, uzskata SM.

Tāpat kā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), arī SM uzsver, ka Latvijā izveidotā tehnisko apskašu sistēma atbilst savam uzdevumam, ko arī apliecina Eiropas Komisijas kompetento institūciju eksperti, kā arī ceļu satiksmes drošības statistikas rādītāji.

Jau ziņots, ka Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija atbalstītu sistēmas maiņu, jo lietotu automobiļu īpašniekiem ērtāk būtu remontu un tehnisko apskati veikt vienuviet.

Savukārt CSDD pret to iebilst, jo šādu sistēmu Eiropā neuzskata par veiksmīgu un nerekomendē ieviešanai. Turklāt pastāvētu autoservisu interešu konflikts, un sistēmas uzraudzībai būtu nepieciešami lieli resursi. CSDD uzsver, ka jau šobrīd Latvijā ir viena no modernākajām tehnisko apskašu sistēmām Eiropā, kas tiek izmantota par paraugu citām valstīm.


Написать комментарий