Atkarībā no daugavpiliešu intereses attēli no videonovērošanas kamerām varētu būt pieejami publiskajā telpā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka videonovērošanu kameru uzstādīšana Daugavpilī apsteidz agrāk noteiktus termiņus. Šajā sakarā testa režīmā aprīkojums sāks darboties nevis augustā, bet jau jūlija mēnesī.

Pagājušajā Domes sēdē deputāti nolēma piešķirt 25 870 latus pašvaldības policijai, lai no šī gada 1.augusta varētu izveidot videonovērošanas posteni. Pašlaik tas, kad policijas darbinieki ar mūsdienu aprīkojuma palīdzību sāks novērot kārtību pilsētā, ir atkarīgs no tā, cik ātri darbuzņēmējs pabeigs darbus.

Pēc V.Širjakova vārdiem, videokameru uzstādīšanas saskaņošanas process dažos objektos bija problemātisks, jo radās jautājumi sakarā ar privātīpašumu un līguma attiecībām. Šobrīd problēmas ir atrisinātas un pašvaldība gatavojas palaist posteņa testa režīmu.

55 videonovērošanas kameras, kas tika uzstādītas 28 vietās, diennakts laikā apkalpos pašvaldības policijas darbinieki. Taču, kā paziņoja vicemērs, ja pilsētnieki izrādīs interesi, ir iespējams attēlus no videokamerām translēt publiskajā telpā.

Attēli no visām kamerām visiem interesentiem nebūs pieejami, lai noziedznieki neuzzinātu par „melnajām zonām”, kuras, iespējams, tiks konstatētas pēc videokameru uzstādīšanas. Jautājumus, kur tieši varētu būt pieejami attēli un no kurām videokamerām, pašvaldība nolēmusi rūpīgi apdomāt gadījumā, ja pilsētnieki izrādīs par to interesi.


Написать комментарий