Pirms gada robežsargu sašautā auto vadītājs lūdz Ģenerālprokuratūru atkal izmeklēt šo lietu

foto Valsts robežsardze
foto Valsts robežsardze

Naujenes pagasta iedzīvotājs Jevgēnijs, kura automašīnu pirms gada sašāva robežsargi, nepiekrīt robežsardzes dienesta pārbaudes secinājumam, ka viņš nav cietis. Naujenietis sevi uzskata par cietušo un vērsies prokuratūrā, vēsta vietējais ziņu portāls "D-fakti.lv".

26 gadus vecais Naujenes pagasta iedzīvotājs Jevgēnijs, neskatoties uz Valsts robežsardzes izmeklētāja secinājumiem, sevi uzskata par cietušo, tāpēc lūdzis Ģenerālprokuratūrai, lai šo izmeklētu vēlreiz.

"D-fakti.lv" vēsta, ka pērn vasaras nogalē policijā vērsušies robežsargi, sūdzoties, ka pie Naujenes baznīcas vienu no viņiem mēģināja notriekt ar automašīnu. Pēc tam iesniegumu uzrakstīja Jevgēnijs, kurā sūdzējās par uzbrukumu savai automašīnai.

Jaunieša versiju vēlāk apstiprināja arī policijas izmeklētājs, taču prokurors viņam aizrādīja, ka lieta jāizskata Valsts robežsardzei. Robežsardze dienesta izmeklēšanā secināja, ka pārkāpumu nav.

Tajā pat laikā pret Jevgēniju uzsākts kriminālprocess par uzbrukuma varas pārstāvjiem. Jevgēnijs savu vainu nesaskata, un ir pārliecināts, ka viņu ir paglābis tikai brīnums, jo mašīna tika cauršauta trīs reizes: priekšējais un aizmugurējais stikls, un bagāžas nodalījums.

Jau ziņots, ka persona robežsardzes formas tērpā, par kuras uzbrukumu kādam naujenietim informēja Daugavpils masu mediji, izrādījies īsts robežsargs, kurš šāvis uz nepakļāvīgu autovadītāju, pērn augustā apliecina Valsts robežsardze.

Incidents noticis 2011.gada augusta vidū pierobežā - Daugavpils novada Naujenes ciemā. Vieglās automašīnas vadītājs nepakļāvās robežsarga prasībām apturēt automašīnu, un, mēģinot pārkāpēju piespiest apstāties, robežsargs pielietoja dienesta šaujamieroci.

Vietējie mediji toreiz vēstīja, ka 26 gadus vecs vīrietis pagājušajā ceturtdienā bijis ceļā no Krāslavas uz Naujeni, kad ap pulksten 17:30 viņš iegriezās stāvvietā pie Naujenes parkā, lai parunātu pa telefonu, un viņa automašīna tika apšaudīta. Par notikušo viņš vērsies policijā.

Cietušais Naujenes iedzīvotājs Jevgeņijs portālam "Gorod.lv" stāstīja, ka tajā vakarā parka stāvvietā pamanījis sudraba krāsas automašīnu "Audi". Automašīnā esošie vīrieši neprasīja viņam apstāties, "Audi" arī neaizšķērsoja viņam ceļu, tāpēc viņš sāka kustību un pēc tam izdzirdēja šāvienus.


Написать комментарий