Bezdarba oficiālais līmenis Daugavpilī turpina samazināties

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūra ziņo, ka jūnijā, tāpat kā maijā, visas valsts reģionos ir reģistrēts bezdarba līmeņa samazinājums. Saskaņā ar NVA datiem, jūnija beigās valstī tika reģistrēti 117 606 bezdarbnieki, kas ir 11,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita.

Ar NVA atbalstu reģistrētie bezdarbnieki jūnijā turpināja mācīties vai strādāt pagaidu darbus. Kopumā dažādos aģentūras pasākumos pirmajā vasaras mēnesī piedalījās 29 091 cilvēki.

Daugavpilī bezdarba līmenis jūnijā arī ir samazinājies un sastādījis 11,6%. Dažās valsts lielākajās pilsētās bezdarba līmenis bija zemāks, nekā Daugavpilī, - Valmierā (9,8%), Ventspilī (9,5%), Jelgavā (8,9%) un Rīgā (7,7%).

NVA darbinieki atzīmē, ka jūnijā līdz ar bezdarba samazināšanos samazinājās arī reģistrēto vakanču skaits, taču šo faktu nedrīkst saistīt ar tirgus aktivitātes samazināšanos, jo rudenī vakanču skaits parasti palielinās.

Aptuveni puse bezdarbnieku pēdējā mēneša laikā zaudēja bezdarbnieka statusu, jo bez attaisnojoša iemesla nepildīja bezdarbnieka pienākumus – saņemot statusu norādīja nepareizos datus, uzsākot strādāt, neinformēja par to NVA vai neapmeklēja konsultācijas pie sava aģenta.


Написать комментарий