Dome pasniegs naudas balvas Daugavpils sportistiem – Latvijas Olimpisko spēļu uzvarētājiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka šobrīd Daugavpils pašvaldība izstrādā saistošos noteikumus, saskaņā ar kuriem sportisti, kuri ieguva pirmās vietas Latvijas Olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās Liepājā 6.-8.jūlijā, par lieliskiem sasniegumiem saņems naudas balvas.

Atgādināsim, ka kopvērtējumā Daugavpils ieņēma trešo vietu – pietrūka vienas zelta medaļas, lai iegūtu otro vietu. Daugavpils sportisti dzimtajā pilsētā atgriezās ar 19 zelta, 12 sudraba un 20 bronzas medaļām.

„Kaut arī esam ieņēmuši trešo vietu, mūsu sportisti ir malači, jo Daugavpils tika pārstāvēta mazākajā sporta veidu skaitā un mazākajā sastāvā, nekā citas pilsētas, kuras mūs apsteidza. Šajā sakarā tika nolemts pateikties sportistiem, kuri ieguva pirmās vietas, kļūstot par labākajiem no labākajiem”, - paziņoja V.Širjakovs.

Nākamajā Finanšu komitejas sēdē deputātiem izteiks priekšlikumu apstiprināt gan sportistiem, gan viņu treneriem domāto balvu summu. Pēc V.Širjakova domām, šāda veida zelta medaļu ieguvēju pamudināšana varētu kļūt par stimulu tiem sportistiem, kuriem šoreiz nedaudz pietrūka un zelta medaļa netika saņemta.

Atgādināsim, ka pašlaik pašvaldībā ir spēkā noteikumi, saskaņā ar kuriem naudas balvas saņem sportisti (un treneri), kuri ir parādījuši labu sniegumu Eiropas un starptautiskajās sacensībās.


Написать комментарий