Gar 18.Novembra ielu Daugavpilī tika ierīkotas videonovērošanas kameras

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pilsētas programmas ietvaros pagājušā gada rudenī Daugavpils dome uz konkursa rezultātu pamata noslēdza ar SIA „Belam Rīga” līgumu par videonovērošanas kameru ierīkošanu pilsētā. Mūsu pilsētnieki jau ievēroja, ka aprīkojuma montāža ir sākusies.

Saskaņā ar projektu, signāls no 55 videokamerām, kas tiks ierīkotas 28 vietās, tiks saņemts vienotā pultī. Tiek plānots, ka kameras tiks ierīkotas pilsētas centrā, Jaunforštadtē, Jaunbūvē un Ķīmiķu mikrorajonā – 18.novembra ielas krustojumos, pie naktsklubiem, skolām, kultūras namiem, stadioniem utt. Video novērošanas posteni, kas sāks strādāt no 1.augusta, diennakts laikā saskaņā ar noteikto grafiku apkalpos pašvaldības policijas 9 darbinieki.

Šobrīd videokameras jau ir ierīkotas gar pilsētas centrālo maģistrāli – 18.Novembra ielu. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paskaidroja, ka minētajos posmos videokameras tika nolemts uzstādīt pēc konsultācijas ar Valsts policiju, kura norādīja uz īpaši bīstamajām vietām, kurās bieži notiek ceļu satiksmes negadījumi. Uz videokameru ierakstu pamata cilvēki nesaņems protokolus par likuma pārkāpumiem, taču aprīkojums ļaus ātri tikt skaidrībā ar situāciju CSN gadījumā. Kā arī pašvaldībā cer, ka videokameras disciplinēs gan autovadītājus, gan gājējus.


Написать комментарий