Krievija noliedz, ka tā piegādātu jaunu bruņojumu Sīrijai

foto jamezevanz.deviantart.com
foto jamezevanz.deviantart.com

Krievija nepiegādā jaunu bruņojumu Sīrijai, un Rietumvalstu līderu paziņojumi par Krievijas helikopteru piegādēm Sīrijai ir nekorekti, pirmdien paziņoja Krievijas Militāri tehniskās sadarbības federālā dienesta direktora vietnieks Vjačeslavs Dzirkalns.

"Nav runa ne par kādiem 36 helikopteriem "Mi-25". Tie ir nekorekti dati, kurus pauduši augsta ranga Rietumu pārstāvji. Uz Sīriju ir devušies trīs helikopteri pēc remonta saskaņā ar 2010.gada līgumu," sacīja Dzirkalns, atbildot uz žurnālistu jautājumu pirmdien atklātajā aviosalonā "Fārnboro-2012".

Dzirkalns arī atbildēja noliedzoši uz žurnālistu jautājumu, vai Krievija plāno piegādāt Sīrijai 36 mācību un treniņu lidmašīnas "JAK-130".

Viņš uzsvēra, ka Krievija nepiegādās jaunu bruņojumu ne Sīrijas varas iestādēm, ne opozīcijai, kamēr ir nestabila Sīrijas iekšpolitiskā un ārpolitiskā situācija. Militāri tehniskās sadarbības federālais dienests pašlaik izpilda tikai iepriekš noslēgtus kontraktus ar Sīriju, kuri saistīti galvenokārt ar tehnikas remontu un renovāciju, sacīja Dzirkalns.

Dzirkalns piebilda, ka Krievija ir uzņēmusies saistības nepiegādāt bruņojumu valstīm, kurās notiek pilsoņkarš.

Jaunais opozīcijas grupējuma "Sīrijas Nacionālā padome" līderis Abdelbasits Sida tomēr lika saprast, ka Maskavas vizītes laikā otrdien viņš aicinās Krieviju izbeigt bruņojuma piegādes Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

"Ir zināms, ka Krievija piegādā Sīrijai ieročus. Par to mēs tagad runāsim Maskavā. Mēs gribam paskaidrot, ka diktatoriskais rezīms, kurš valda Sīrijā vairāk nekā 40 gadu, ir pietuvojies savam galam," Sida sacīja intervijā radiostacijai "Golos Rossiji".

Maskavu apmeklēja arī Sīrijas opozīcijas organizācijas "Sīrijas Demokrātiskā tribīne" delegācija, un tās vadītājs Mišels Kilo sacīja, ka ir pret opozīcijas bruņotu cīņu pret Asada režīmu.

"Mēs negribam bruņotu cīņu, mēs gribam, lai "Brīvā Sīrijas armija" necīnītos pret Sīrijas armiju, lai tā nerīkotu starpkonfesionālus karus. Tas tikai padziļina konfliktu," Kilo sacīja preses konferencē Maskavā.

Kilo apliecināja, ka "Sīrijas Demokrātiskajai tribīnei" nav bruņotu formējumu, tomēr pašlaik Sīrijā darbojas vairāki bruņoti opozīcijas grupējumi.


Написать комментарий