Pagājušajās brīvdienās peldēšanas upuru vidū divi slīkoņi Daugavpilī un novadā, viens slīkstošs cilvēks nav atrasts

foto travelnews.lv
foto travelnews.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģionālās brigādes Daugavpils ceturtās ugunsdzēsības nodaļas inspektors Artjoms Anufrijevs ziņo, ka triju dienu laikā – no 6. līdz 8.jūlijam – Daugavpils un novada ūdenskrātuvēs ir noslīkuši divi cilvēki.

Piektdienas vakarā, 6.jūlijā, no 10 uz 15 metriem lielā dīķa Naujenes pagastā (Židina) tika izvilkts sievietes līķis. 8.jūlija vakarā tika atrasts 52 gadu vecā vīrieša līķis dīķī, kas atrodas Kājnieku ielā, Daugavpilī.

Svētdien, peldoties, dzīvību zaudējis vēl viens cilvēks Zilupes novadā – glābējiem atbraucot, cilvēks jau bija noslīcis un viņu no ūdens izņēmis ūdenslīdējs. Traģiski peldēšana beidzās arī vienam Rēzeknes novada iedzīvotājam.

Brīvdienās visā Latvijā glābēji saņēma daudzus signālus par slīkstošiem cilvēkiem. To vidū bija arī glābēju izsaukums uz Lauceses upi Daugavpilī. VUGD darbiniekiem paziņoja, ka upē slīkst cilvēks, taču pēc norādītas vietas izmeklēšanas 1982.gada dzimušais slīkstošais vīrietis netika atrasts.

Glābēji atgādina par drošības noteikumu ievērošanu uz ūdens, to ievērošana karstumā ir īpaši nepieciešama. Kā arī cilvēkiem iesaka peldēties oficiālajās pludmalēs, kur par atpūtnieku drošību gādā glābēji.


Написать комментарий