“Jauno vilni” apmeklēs 16 miljardieri

foto travelnews.lv
foto travelnews.lv

Jauno izpildītāju konkursam "Jaunais vilnis" ir izredzes kļūt par bāzi "Latvijas Davosai" - gaidāms, ka šogad pasākumu apmeklēs 16 miljardieri, raksta žurnāls "Otkritij Gorod".

Starp uzņēmējiem, kuri parasti apmeklē "Jauno vilni", ir Krievijas bagātākais cilvēks Ališers Usmanovs (īpašuma vērtība saskaņā ar "Forbes" aplēsēm - 18,1 miljards dolāru), Ukrainas bagātākais cilvēks Rinats Ahmetovs (16 miljardi dolāru), "Alfa grupas" līdzīpašnieki Mihails Frīdmans (13,4 miljardi dolāru) un Oļegs Avens (4,3 miljardi dolāru).

Viena no ievērojamākajām figūrām šajā sarakstā ir krievu izcelsmes amerikāņu miljardieris Leonards Blavatņiks (11,9 miljardi dolāru), kurš nesen iegādājies vienu no lielākajām skaņu ierakstu firmām pasaulē "Warner Music Group", Mela Gibona nomas uzņēmuma "Icon" britu filiāli un bibliotēku ar vairāk nekā 500 filmām, starp kurām ir "Mis Deizijas šoferis", "Dejas ar vilkiem", "Stilets" un "Kristus ciešanas".

Jūrmalu ir iemīļojuši arī Kazahstānas metalurģijas un rūdas ieguves impērijas "Eurasian Natural Resources Co" līdzīpašnieki Aleksandrs Maškevičs, Patohs Šodijevs un Alidžans Ibrahimovs (katra īpašumu vērtība tiek lēsta ap 2,8 miljardiem dolāru).

Kopumā žurnāla "Otkritij Gorod" sarakstā figurē 16 miljardieri.

Kā ziņots, starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" šogad Jūrmalā notiks no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.


Написать комментарий